Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Creșterea BURSELOR pentru elevii din Alba Iulia, o măsură „populistă” pentru autoritățile locale. Eurodeputatul PSD de Alba, Victor Negrescu: „Atrag atenția asupra acelui tip de limbaj. Bugetul ar avea resurse”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Creșterea BURSELOR pentru elevii din Alba Iulia, o măsură „populistă” pentru autoritățile locale. Eurodeputatul PSD de Alba, Victor Negrescu: „Atrag atenția asupra acelui tip de limbaj. Bugetul ar avea resurse”

Aflat la o conferință de presă la sediul PSD Alba, care a avut loc în data de 28 ianuarie, europarlamentarul Victor Negrescu a dorit să își exprime punctul de vedere asupra atitudinii unor reprezentanți ai Consiliului Local Alba Iulia, față de bursele acordate elevilor din oraș, lucru considerat „populist” de către aceștia.

„Am remarcat cu profundă dezamăgire limbajul practicat de anumiți reprezentanți ai Consiliului Local, de domnul viceprimar, de domnul primar, în ceea ce înseamnă bursele alocate elevilor. Eu pot înțelege dacă nu există resurse financiare, însă nu pot înțelege de ce s-a spus despre tinerii noștri că ar primi, într-o manieră populistă, burse. Este clar că trebuie să corelăm ceea ce înseamnă nevoile specifice pe zona de educație, pe zona de stimulare a performanței cu bugetul local, dar bugetul Municipiului Alba Iulia, dacă ne uităm la el, în ceea ce înseamnă gradul de execuție, lucrurile nu stau foarte bine. Nu putem spune că este un buget care nu are resurse.

Ar avea resurse, dar mai ales trebuie să vedem cum ne comportăm. Așa că, în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Educație și Tineret, atrag atenția asupra acelui tip de limbaj. Îl critic ferm, pentru că nu este unul normal și eu cred, cum a apărut în spațiul public, ne aduce deservicii în ceea ce înseamnă imaginea orașului și ceea ce înseamnă modul în care Alba Iulia, noi ca albaiulieni, ne raportăm la tinerii de aici, din localitate care, noi de dorim să se dezvolte aici, să își facă un viitor aici și să vadă că, pe mai departe, comunitatea europeană îi sprijină.

Cred că nu este oportun ceea ce s-a întâmplat și m-as aștepta din partea celor doi domni să își ceară scuze în mod public față de tinerii din această localitate, față de părinții lor, pentru modul în care s-au raportat la acest subiect.”, a transmis europarlamentarul PSD de Alba, Victor Negrescu.

Joi, 27 ianuarie, în ședința Consiliului Local Alba Iulia s-a dezbătut problema burselor oferite elevilor, iar primarul Gabriel Pleșa și viceprimarul Marius Filimon și-au exprimat, în parte, punctele lor personale de vedere asupra acestui subiect.

Paul Victor Florea, singurul consilier local independent din Alba Iulia, a propus în Consiliul Local o creștere a cuantumului burselor oferite atât elevilor cu performanțe școlare, cât și celor cu situații materiale dificile. De asemenea, Florea a propus stabilirea unei date exacte pentru plata burselor în fiecare lună și introducerea unei dobânzi penalizatoare în caz de întârziere.

Propunerile consilierului independent nu au fost primite de echipa executivă a Primăriei Alba Iulia, atât primarul Pleșa, cât și viceprimarul Filimon justificându-și pozițiile prin următoarele argumente:

„Eu cred că trebuie să renunțăm la chestia asta populistă, tot timpul să mărim bursele. Dacă veneam cu 1000 de lei, cineva voia 1200. Dacă veneam cu 2000 de lei, cineva voia 2200. Cred că ar trebui să oprim chestiunea asta. Oricum cuantumul burselor crește, că a fost legiferat prin ordin de ministru sau hotărâre de guvern. Cred că e în regulă cuantumul burselor”, a afirmat viceprimarul Marius Filimon.

Primarul Pleșa s-a arătat convins că primăria nu poate plăti dobânzi unor persoane fizice. De fapt, în opinia acestuia, minorii nici nu ar fi persoane fizice.

„Nu se pune problema de niciun de dobândă și penalitate plătită de primărie. Dacă noi bugetăm astăzi, banii vor intra categoric la timp. Dar sunt convins că nici nu se poate legal să plătim dobânzi și penalități unei persoane fizice sau, mă rog, ce sunt, minori, că în general sunt minori”, a afirmat primarul Gabriel Pleșa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea