Creștere spectaculoasă a cazurilor de infecţie COVID-19, cu o tulpină nouă: „Protecţia pe care a oferit-o vaccinul nu mai este eficientă”
Creștere spectaculoasă a cazurilor de infecţie COVID-19, cu o tulpină nouă: „Protecţia pe care a oferit-o vaccinul nu mai este eficientă”
A fost constată „o creştere spectaculoasă” a cazurilor de infecţie COVID-19, avertizează Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. Ar mai putea urma un salt, iar protecția pe care a oferit-o vaccinul nu mai este eficientă.
Ministrul a arătat că statisticile indică o creștere de peste 1400 de cazuri, la ultima raportare.
„Forma de COVID care, în momentul de faţă, reprezintă o infecţie oarecum banală la majoritatea persoanelor, a avut o creştere spectaculoasă, într-adevăr. În urmă cu o săptămână am avut circa 2.000 de cazuri, acum avem 3.400, în ultima raportare” a spus Alexandru Rafila, la Antena 3 CNN.
Citește și: AstraZeneca scoate de pe piață globală vaccinul anti-COVID-19: Care este motivul
Numărul de cazuri de COVID va mai crește
Creşterea numărului de cazuri ar mai putea dura două-trei săptămâni „până se epuizează populaţia receptivă”, a mai declarat ministrul.
Alexandru Rafila a precizat însă că nu sunt probleme în privința locurilor în spitale.
„Sunt internaţi în spitale în jur de 400 de pacienţi, dintre care aproximativ 21 sunt la Terapie Intensivă”, a afirmat ministrul Sănătăţii.
„Protecţia pe care a oferit-o vaccinul nu mai este eficientă”
Alexandru Rafila spune că sunt afectate deopotrivă persoanele vaccinate şi nevaccinate.
„Este o tulpină nouă, vedeţi că această emergenţă în ceea ce priveşte virusul SARS-CoV-2 este extrem de rapidă (…) Protecţia pe care a oferit-o la un moment dat vaccinul nu mai este o protecţie eficientă”, a adăugat ministrul Sănătății, potrivit sursei citate.
„Oamenii merg la terase, la restaurante, intră și ies din hoteluri”
Amintim că Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat că în săptămâna 22 – 28 iulie s-a înregistrat o creştere de 71% a numărului cazurilor COVID faţă de săptămâna precedentă.
„Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 a crescut dintr-un motiv foarte simplu: ne aflăm în sezonul estival, o perioadă în care lumea pleacă în vacanțe și concedii, mobilitatea este foarte mare atât în țară cât și peste graniță. Unii vin, alții pleacă. Crescând numărul deplasărilor, automat a crescut numărul contactelor și, implicit, numărul infecțiilor”, a explicat medicul epidemiolog Emilian Popovici explozia de îmbolnăviri din ultima perioadă.
Specialistul a explicat că „oamenii merg la terase, la restaurante, intră și ies din hoteluri și pensiuni, participă la diferite manifestări artistice și culturale, intră în contact unii cu alții. Este firesc să aducă în țară cu infecția și s-o ducă cu ei mai departe, peste hotare”, continuă specialistul.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Călin Georgescu, trimis în judecată pentru propagandă legionară, rămâne sub control judiciar. Decizia este definitivă
Călin Georgescu, trimis în judecată pentru propagandă legionară, rămâne sub control judiciar. Decizia este definitivă Călin Georgescu, trimis în judecată pentru propagandă legionară de procurorii Parchetului General, rămâne sub control judiciar. Decizia luată marți, 15 iulie 2025, de Tribunalul București, este definitivă. „În temeiul art. 425/1 alin. (7) pct. 1 lit. b) rap. la art. […]
Guvernul Bolojan pregătit să revizuiască regimul financiar a Bisericii Ortodoxe Române și a celorlalte culte religioase
Guvernul Bolojan pregătit să revizuiască regimul financiar a Bisericii Ortodoxe Române și a celorlalte culte religioase O posibilă măsură fiscală ar putea avea impact direct asupra Bisericii Ortodoxe Române și a celorlalte culte religioase. Autoritățile guvernamentale se gândesc la o eventuală taxare suplimentară a veniturilor preoților, precum și la revizuirea regimului financiar al unităților de […]
Atragerea de fonduri UE, o adevărată misiune imposibilă în România. Analist economic: Funcționarii amână plățile, blochează procedurile special pentru a-și asigura prezența în proiect pe o perioadă cât mai lungă de timp
Atragerea de fonduri UE, o adevărată misiune imposibilă în România. Analist economic: Funcționarii amână plățile, blochează procedurile special pentru a-și asigura prezența în proiect pe o perioadă cât mai lungă de timp Atragerea de fonduri UEm este o adevărată misiune imposibilă în România, spune analistul economic Adrian Negrescu. Acesta spune că funcționarii amână plățile, blochează […]