Rămâi conectat

Actualitate

Creștere spectaculoasă a cazurilor de infecţie COVID-19, cu o tulpină nouă: „Protecţia pe care a oferit-o vaccinul nu mai este eficientă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Creștere spectaculoasă a cazurilor de infecţie COVID-19, cu o tulpină nouă: „Protecţia pe care a oferit-o vaccinul nu mai este eficientă”

A fost constată „o creştere spectaculoasă” a cazurilor de infecţie COVID-19, avertizează Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. Ar mai putea urma un salt, iar protecția pe care a oferit-o vaccinul nu mai este eficientă.

Ministrul a arătat că statisticile indică o creștere de peste 1400 de cazuri, la ultima raportare.

„Forma de COVID care, în momentul de faţă, reprezintă o infecţie oarecum banală la majoritatea persoanelor, a avut o creştere spectaculoasă, într-adevăr. În urmă cu o săptămână am avut circa 2.000 de cazuri, acum avem 3.400, în ultima raportare” a spus Alexandru Rafila, la Antena 3 CNN.

Citește și: AstraZeneca scoate de pe piață globală vaccinul anti-COVID-19: Care este motivul

Numărul de cazuri de COVID va mai crește

Creşterea numărului de cazuri ar mai putea dura două-trei săptămâni „până se epuizează populaţia receptivă”, a mai declarat ministrul.

Alexandru Rafila a precizat însă că nu sunt probleme în privința locurilor în spitale.

„Sunt internaţi în spitale în jur de 400 de pacienţi, dintre care aproximativ 21 sunt la Terapie Intensivă”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

„Protecţia pe care a oferit-o vaccinul nu mai este eficientă”

Alexandru Rafila spune că sunt afectate deopotrivă persoanele vaccinate şi nevaccinate.

„Este o tulpină nouă, vedeţi că această emergenţă în ceea ce priveşte virusul SARS-CoV-2 este extrem de rapidă (…) Protecţia pe care a oferit-o la un moment dat vaccinul nu mai este o protecţie eficientă”, a adăugat ministrul Sănătății, potrivit sursei citate.

„Oamenii merg la terase, la restaurante, intră și ies din hoteluri”

Amintim că Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat că în săptămâna 22 – 28 iulie s-a înregistrat o creştere de 71% a numărului cazurilor COVID faţă de săptămâna precedentă.

„Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 a crescut dintr-un motiv foarte simplu: ne aflăm în sezonul estival, o perioadă în care lumea pleacă în vacanțe și concedii, mobilitatea este foarte mare atât în țară cât și peste graniță. Unii vin, alții pleacă. Crescând numărul deplasărilor, automat a crescut numărul contactelor și, implicit, numărul infecțiilor”, a explicat medicul epidemiolog Emilian Popovici explozia de îmbolnăviri din ultima perioadă.

Specialistul a explicat că „oamenii merg la terase, la restaurante, intră și ies din hoteluri și pensiuni, participă la diferite manifestări artistice și culturale, intră în contact unii cu alții. Este firesc să aducă în țară cu infecția și s-o ducă cu ei mai departe, peste hotare”, continuă specialistul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ceremonie de avansare la Jandarmeria Alba: 17 cadre militare promovate în gradul următor, printre care 3 ofițeri și 14 subofițeri

Bera Larisa

Publicat

în

Ceremonie de avansare la Jandarmeria Alba: 17 cadre militare promovate în gradul următor, printre care 3 ofițeri și 14 subofițeri Astăzi, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Avram Iancu Alba a avut loc ceremonia de avansare în gradul militar următor pentru 17 cadre militare. Este vorba de 3 ofițeri și 14 subofițeri. Citește și: Sublocotenentul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea