Rămâi conectat

Actualitate

Creșele și after school-urile rămân DESCHISE. Raed Arafat: ,,Este necesar să se ia o măsură națională”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Toate unitățile de învățământ preuniversitar vor trece în scenariul roșu de luni în toată țara, cu excepția creșelor și after school-urilor, a declarat astăzi secretarul de stat Raed Arafat, într-o conferință de presă în care au fost anunțate măsurile aprobate de Guvern în ședința de joi seara.

„Tot prin ordonanța de urgență – crearea posibilității ca prin ordin al ministrului Educației să poată dispune suspendarea activităților școlare care presupun prezența fizică și continuarea lor în sistem online. Creșele și after school-urile rămân deschise, chiar dacă în hotărârea CNSU, propunerea a fost generală, în cadrul ședinței de Guvern au fost discuții asupra acestei teme și a rămas că after school-urile și creșele rămân deschise, în rest, ministrul Educației, în urma ieșirii ordonanței, va emite ordinul general de trecere a învățământului la clase online. De ce a fost necesar acest lucru?

Până acum am avut un mecanism pentru școlile individuale, adică consiliile de administrație constată împreună cu DSP-ul, inspectoratul școlar, propun la Comitetul pentru situații de urgență… dar asta era pentru luarea unor decizii la nivel local.

Acum fiind o decizie generală de trecere la pregătire online, atunci este necesar să se ia o măsură națională și aici se crează mecanismul prin care ministrul Educației să poată prin baza legală să emită acest ordin și să se treacă la învățământul online”, a declarat Raed Arafat.

Sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Când vor fi virate pe card primele pensii mărite, ca urmare a recalculării

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Când vor fi virate pe card primele pensii mărite, ca urmare a recalculării Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii îi liniștește pe pensionarii din România după tot stresul provocat de recalcularea pensiilor și anunță că toți seniorii își vor primii pensiile majorate pe carduri pe 11-12 septembrie. Daniel Baciu a susținut că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea