Rămâi conectat

Actualitate

Crescătorii de bovine ar putea primi subvenţii mai mari

Alexandra Mates

Publicat

în

 

Crescătorii de bovine ar putea primi un sprijin mai mare în 2013. Ministrul agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, că ia în calcul creşterea subvenţiei anul acesta. Pierderile suferite de producătorii de lapte urmează să fie evaluate în perioada următoare.

„Au fost probleme cauzate în ultimul timp cu referire la aflatoxina identificată în lapte. Sunt anumite pierderi pentru anumiţi fermieri în această perioadă şi vom face o evaluare a pierderilor. Vom avea discuţii şi cu procesatorii, pentru a nu se pune presiune pe producători. Ce e important pentru crescătorii de animale care aveau contracte cu procesatorii este că aceste contracte au fost respectate, procesatorii au cumpărat în continuare laptele de la producători, chiar dacă au constituit stocuri suplimentare. Crescătorii de animale care au contracte cu procesatorii au livrat şi nu au înregistrat pierderi în această criză. Pierderi s-au înregistrat la fermierii care au vândut laptele direct prin dozatoare, iar acolo trebuie să ne asigurăm că vând fermieri, nu intermediari care văd o afacere din asta”, a declarat Daniel Constantin, vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj, citat de Mediafax.

Reprezentanţii crescătorilor de bovine au cerut majorarea subvenţiei pe cap de vită de la 500 la 600 de lei.

„Ajutoarele de stat pentru crescătorii de bovine, plata pe cap de animal, a fost de 400 de lei în 2011, în 2012 am negociat şi a fost de 500 de lei, iar ei solicită majorarea la 600 de lei în acest an având în vedere actualul context cu probleme şi al creşterii preţului la furaje. Cererea este îndreptăţită şi facem eforturi să identificăm în bugetul pe care îl avem, pentru că nu putem primi fonduri suplimentare, astfel încât plata pe animal să fie mai mare în 2013”, a spus Constantin.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea