Creșa „Kunterbunt” din Cugir – pregătită să-și înceapă activitatea. Clădirea a fost reabilitată şi modernizată, cu sprijinul nemților de la Star Transmission Cugir

Începând din această toamnă, la Cugir va funcționa „Creșa Kunterbunt”, locație aflată în subordinea Serviciului Public de Asistență Socială Cugir. Potrivit viceprimarului Cugirului, ing. Călin Furdui, recepția clăirii și a spațiilor destinate creșei a avut loc recent și a fost declarată pregătită pentru începerea activității.

Imobilul se află situat pe strada ”Doinei” din Cugir, în care funcționează și grădinița nr. 5, arondată Școlii Gimnaziale nr.3. Spațiile pentru creșă au fost reabilitate și recompartimentate pentru un număr de 36 de copii grupați pe grupe de vârstă conform prevederilor legale. Investiția a fost realizată de către Consiliul Local Cugir cu sprijinul firmei germane Star Transmission Cugir, care s-a implicat activ în realizarea lucrărilor destinate modernizării locației.

Beneficiarii creșei sunt:  copiii cu vârsta între 1-3 ani care au domiciliul sau reședința în  Cugir;  copiii aflați în situație de risc cu vârsta între 1-3 ani pentru care se întocmește plan de servicii de către Compartimentul protecția copilului;  părinții/reprezentantii legali ai copiilor în situația în care copilul antepreșcolar înscris la creșă împlinește vârsta de 3 ani în timpul anului școlar. Ei vor fi organizaţi din punct de vedere educațional pe grupe de vârstă, astfel:  grupa mijlocie: copii   între  1 – 2 ani;  grupa mare: copii   peste  2 ani.

Admiterea copiilor se face ţinând cont de ordinea datei de depunere a cererii de înscriere şi în funcţie de numărul locurilor disponibile.

Creșa Kunterbunt va avea în structura organizatorică un numar total de 13 persoane, conform prevederilor Hotararii Consiliului Local și anume: personal de conducere: sef de centru – 1; personal de specialitate de îngrijire şi asistenţă;  educator-puericultor – 4  posturi; asistente  medicale – 2 posturi; îngrijitor – 4 posturi; personal cu funcţii administrative, gospodărire, întreţinere – reparaţii, deservire: bucătar – 1 post; ajutor de bucătar – 1post.

Părinţii sunt obligaţi la plata unei contribuţii lunare, a cărei valoare este stabilită prin dispoziţie a primarului, în funcţie de numărul de copii din familie şi de venitul mediu lunar brut cumulat al părinţilor/reprezentanţilor legali calculat pe perioada de 6 luni anterioară înscrierii copilului. Sunt scutiţi de la plata contribuţiei, sarcina fiind preluată de bugetul local, părinţii/reprezentantul legal care au în îngrijire copii ce sunt expuşi riscului de separare de familie şi au aprobate planuri de servicii. (C.P.)

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...