Rămâi conectat

Curier Județean

Credincioșii aiudeni au mărșăluit pentru viață – FOTO

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproximativ 300 de persoane au participat sâmbătă, 26 martie, la Aiud la „Marșul pentru viață”, Sub deviză „Pentru Viață, pentru femeie, pentru familie” patru confesiuni creștine și-au dat mâna pentru  ca împreună să atragă atenția asupra unui aspect ce a devenit alarmat în ultimii 25 de ani. Credicioșii ortodocși, Greco-catolici, baptiști și penticostali au străbătut străzile municipiului pentru atrage atenția asupra numărului mare de avorturi din țară.

Mars pentru viata - Aiud08Marșul aiudenilor s-a adăugat altor 120 de localități din România și Republica Moldova care au organizat în aceste zile astfel de evenimente dedicate vieții.

Marșul pentru Viață s-a desfășurat, începând cu ora 11.45, pe traseul: str. Simion Bărnuțiu – piața Consiliul Europei – str. Transilvaniei – piața Roma, unde s-au depus candele și lumânări pentru milioanele de suflete ce au fost sacrificate voit prin avorturi provocate.

Potrivit învăţăturii Bisericii, avortul este o crimă comisă împotriva unei fiinţe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, ca și celelalte culte creștine și-a exprimat în repetate rânduri îngrijorarea că astăzi familia se confruntă adesea cu violenţa domestică, divorţul, avortul, abandonul copiilor de către părinţi şi al părinţilor vârstnici şi bolnavi de către copii, delincvenţa juvenilă, indiferenţa faţă de suferinţa altora, suicidul, dorinţa de câştig material imediat şi cu orice preţ, alcoolismul şi drogurile, concubinajul etc.

Din nefericire, avortul, divorțul şi scăderea natalității au devenit fenomene dramatice pentru societatea actuală, postrevoluționară, având ca prim efect negativ diminuarea populației României.

„Prin acest eveniment se drește sensibilizarea societății asupra mai multor realități și anume existența unicitatea și valoarea fiecărui om începând din momentul conceperi, situațiile defavorabile precul sarcina nedorită, statutul marital, sau situația economic care pot adduce femeia într-o criză. Răspunsul la această criză nu este întreruperea de sarcină ci sprijinul mamei înainte și după naștere  de către tatăl copilului, familie, prieteni, culte, societatea civilă și stat. Persoanele care cau trecut prin această experiență, a întreruperii de sarcină și care regret acest lucru au nevoie continuu de sprijin și susținere. Este necesară  înfiinșarea de centre de sprijin pentru femeile însărcinate cu scopul consilierii și sprijinirii mamelor aflate în criză de sarcină” ne-a declarat părintele protopop Bogdan Ioan, unul dintre zecile de poreoți organizatori ai evenimentului.

Printe sutele de manifestanți s-a numărat și primarul municipiului Aiud, ing. Mihai Horațiu Josan care ne-a declarat: „Este o idee foarte bună în care creștinii făcând acest marș, care promovează o viață în armonie, mai ales în aceste zile în care vedem că la nivel global este un pericol pentru creștinism este la nivel global și în ultima perioadă a apărut și în Europa. Acest ecumenism  este binevenit și ar trebui să nu facem doar o zi acest lucru ci, dacă îl avem în suflet, ar trebui făcut în fiecare zi, deoarece o viață creștină înseamnă respect și iubire față de semenii noștri. Acțiune este un ace atrage atenția supra unui fenomen devenit periculos pentru țară. După revoluția din 1989 acest flagel a luat o amploare foarte mare și cred că problema unei sarcini nedorite se poate rezolva și altfel, prin cultură și alte metode nu prin curmarea vieții”.

Dorel Lazăr

[nggallery id=1843]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10-12 mai: Ana Blandiana, Daniel Nazare și Bere Gratis în prima zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Ana Blandiana, Daniel Nazare și Bere Gratis în prima zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în prima zi urmează să aibă loc mai multe lansări de carte și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea