Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

COVID-19 ar putea fi învins: Un medicament dezvoltat de japonezi ar elimina rapid coronavirusul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

COVID-19 ar putea fi învins: Un medicament dezvoltat de japonezi ar elimina rapid coronavirusul

Producătorul japonez de medicamente Shionogi & Co Ltd a transmis că un tratament experimental elimină rapid virusul care provoacă COVID-19.

Pastila, S-217622, „a demonstrat o eliminare rapidă a virusului infecţios SARS-CoV-2”, a precizat Shionogi într-un comunicat, citând rezultatele fazei 2b din studiul clinic de fază II/III al medicamentului.

Compania are aspiraţii globale pentru pilula antivirală, care este în prezent evaluată de autorităţile de reglementare japoneze.

Producătorul de medicamente a declarat în luna martie că va lansa un studiu global de fază III la nivel mondial pentru acest medicament cu sprijinul guvernului american, iar directorul general Isao Teshirogi a declarat că producţia ar putea ajunge la 10 milioane de doze pe an.

Acţiunile Shionogi au avut o evoluţie sinuoasă în urma speculaţiilor privind succesul tratamentului. Acţiunile au urcat vineri, după un raport potrivit căruia guvernul american negociază achiziţionarea de rezerve de medicamente, mai notează sursa citată de Mediafax.

Pe 13 aprilie, acţiunile au scăzut cu până la 16% în urma unor rapoarte conform cărora medicamentul ar putea prezenta riscuri pentru sarcini, pe baza datelor preclinice.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea