Costuri actualizate pentru bazinul de înot de la Sebeș. Investiția este finanțată de la bugetul local al județului Alba
Costuri actualizate pentru bazinul de înot de la Sebeș. Investiția este finanțată de la bugetul local al județului Alba
În cadrul ședinței ordinare din 23 mai, în vederea trecerii la faza de execuţie a lucrărilor, consilierii județeni au aprobat actualizarea devizului general la faza „proiect tehnic” la obiectivul de investiții „Bazin de înot Sebeş, judeţul Alba”, finanțat de la bugetul local al judeţului Alba.
Astfel, în urma elaborării proiectului tehnic, conform devizului general întocmit de proiectant, valoarea totală a investiţiei este de 16.136.541,59 lei, din care construcție + montaj 9.462.404,73 lei.
În aprilie 2023, când au fost aprobați indicatorii tehnico-economici, valoarea totală a investiţiei era de 14.271.474,24 lei, iar suma destinată pentru construcție și montaj de 12.311.906,02 lei.
Terenul pe care urmează să fie amplasat bazinul se află în str. Parcul Arini şi face parte din domeniul public al Judeţului Alba.
Lungimea bazinului va fi de 25 m x 12,5 m. Vor exista o zona de recepţie şi de aşteptare, cu vedere directă la bazin, o zonă administrativă prevăzută cu birouri pentru personal, o zonă de vestiare, grupuri sanitare, duşuri, dar şi o zonă secundară cu acces direct din bazin, care cuprinde cabinetul de prim ajutor şi un spaţiu de depozitare.
Într-un corp auxiliar vor fi amplasate vestiare destinate pentru copii și profesori, împreună cu o sală de antrenament, dar și o sală de fitness, cu vestiare și grupuri sanitare proprii. Va fi o delimitare între vestiarul destinat publicului general și vestiarele pentru elevi și profesori.
Accesul în zona de fitness se va putea face fie pe la interior, prin casa scării, fie direct de la exterior prin curtea de lumină. Aceasta din urmă, curtea de lumină, are rol multifuncțional.
Acolo se pot realiza evenimente multiple de tip cultural sau sportiv. Accesul auto și pietonal se va face din str. Parcul Arini, pe latura de sud-est a parcelei, pe o rampă de acces auto. Suprafaţa construită va fi de 1.360 mp, iar cea suprafața construită desfășurată de 1.877 mp.
Durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Bărbatul din Sântimbru care și-a bătut vecinul cu pumnii în față, REȚINUT de polițiști: Este cercetat pentru amenințare și lovire sau alte violențe
Bărbatul din Sântimbru care și-a bătut vecinul cu pumnii în față, REȚINUT de polițiști: Este cercetat pentru amenințare și lovire sau alte violențe Bărbatul din Sântimbru care și-a bătut vecinul cu pumnii în față, a fost REȚINUT de polițiști pentru 24 de ore și este cercetat pentru amenințare și lovire sau alte violențe. La data […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii7 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii