Costuri actualizate pentru bazinul de înot de la Sebeș. Investiția este finanțată de la bugetul local al județului Alba
Costuri actualizate pentru bazinul de înot de la Sebeș. Investiția este finanțată de la bugetul local al județului Alba
În cadrul ședinței ordinare din 23 mai, în vederea trecerii la faza de execuţie a lucrărilor, consilierii județeni au aprobat actualizarea devizului general la faza „proiect tehnic” la obiectivul de investiții „Bazin de înot Sebeş, judeţul Alba”, finanțat de la bugetul local al judeţului Alba.
Astfel, în urma elaborării proiectului tehnic, conform devizului general întocmit de proiectant, valoarea totală a investiţiei este de 16.136.541,59 lei, din care construcție + montaj 9.462.404,73 lei.
În aprilie 2023, când au fost aprobați indicatorii tehnico-economici, valoarea totală a investiţiei era de 14.271.474,24 lei, iar suma destinată pentru construcție și montaj de 12.311.906,02 lei.
Terenul pe care urmează să fie amplasat bazinul se află în str. Parcul Arini şi face parte din domeniul public al Judeţului Alba.
Lungimea bazinului va fi de 25 m x 12,5 m. Vor exista o zona de recepţie şi de aşteptare, cu vedere directă la bazin, o zonă administrativă prevăzută cu birouri pentru personal, o zonă de vestiare, grupuri sanitare, duşuri, dar şi o zonă secundară cu acces direct din bazin, care cuprinde cabinetul de prim ajutor şi un spaţiu de depozitare.
Într-un corp auxiliar vor fi amplasate vestiare destinate pentru copii și profesori, împreună cu o sală de antrenament, dar și o sală de fitness, cu vestiare și grupuri sanitare proprii. Va fi o delimitare între vestiarul destinat publicului general și vestiarele pentru elevi și profesori.
Accesul în zona de fitness se va putea face fie pe la interior, prin casa scării, fie direct de la exterior prin curtea de lumină. Aceasta din urmă, curtea de lumină, are rol multifuncțional.
Acolo se pot realiza evenimente multiple de tip cultural sau sportiv. Accesul auto și pietonal se va face din str. Parcul Arini, pe latura de sud-est a parcelei, pe o rampă de acces auto. Suprafaţa construită va fi de 1.360 mp, iar cea suprafața construită desfășurată de 1.877 mp.
Durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului) Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 2 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor