Rămâi conectat

Curier Județean

Costul vieții în România a crescut cu peste 40% în ultimii 3 ani: Alimentele în topul scumpirilor

Bera Larisa

Publicat

în

Costul vieții în România a crescut cu peste 40% în ultimii 3 ani: Alimentele în topul scumpirilor

În ultimii trei ani, românii au fost nevoiți să facă față unei creșteri semnificative a costului vieții, care a depășit 40%. Această majorare a afectat în mod deosebit prețurile la alimente, care au înregistrat cele mai mari creșteri, punând o presiune considerabilă pe bugetele gospodăriilor.

Citește și: Autoritățile pregătesc noi taxe: TVA ar putea crește la 21% în 2025. Scenarii în discuție

Legumele au ajuns să fie foarte scumpe, chiar și în plin sezon. Un kilogram de ardei kapia ajunge și la 17 lei, castraveții sunt 7 lei în magazine, iar roșiile costă în jur de 10 lei.

Doar în ultimele 6 luni, legumele s-au scumpit cu 6%, asta arată datele oficiale. În realitate românii spun că simt o scumpire mai mare în buzunar, de 10-15%. Doar cartofii s-au scumpit cu 13% în ultimele 6 luni.

Și nici carnea nu este ieftină. Carnea de porc s-a scumpit cu 6% în ultimul an, iar acum un cotlet costă aproape 40 de lei. Și cea de vită este cu 7% mai scumpă decât anul trecut.

Creșterea costului vieții în România în ultimii trei ani a fost resimțită puternic de majoritatea cetățenilor, cu scumpiri semnificative la alimente care au pus o presiune suplimentară pe bugetele personale. În aceste condiții, adaptarea la noile condiții economice devine o necesitate, iar sprijinul autorităților și comunităților este esențial pentru a atenua efectele negative asupra calității vieții.

Reamintim faptul că, de la 1 iulie a avut loc un nou val de scumpiri, în ceea ce privește prețurile la carburanți și gaze naturale. Prețul la combustibil s-a majorat cu aproximativ 40 de bani/litru, în timp ce gazele naturale vor înregistra o majorare de 19%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sisteme de alimentare cu apă și rețele de canalizare menajeră în Galda de Sus și Cetea: Investiție de peste 13 milioane de lei. Licitația lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Cuprins ascunde 1 Sisteme de alimentare cu apă și rețele de canalizare menajeră în Galda de Sus și Cetea: Investiție de peste 13 milioane de lei. Licitația lansată pe SEAP 1.1 Citește și: Modernizarea infrastructurii educaționale a două unități de învățământ din Abrud. Licitația de peste 600.000 de lei lansată pe SEAP 2 Secțiune Știri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație