Rămâi conectat

Ştirea zilei

Corul Madrigal, Voltaj și concerte de muzică populară, la Alba Iulia, de 1 Decembrie

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corul Național de Cameră Madrigal, trupa Voltaj și formații de muzică populară vor concerta la Alba Iulia de Ziua Națională a României 2015.  

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia a spus, luni, în cadrul unei ședințe extraordinare a  consiliului local că trupa Voltaj este dorința unui sponsor important al evenimentului, iar concertul Corului Madrigal va fi un moment care va marca 300 de ani de la existența Cetății Alba Carolina.

”Vom redimensiona toată sărbătoarea de 1 Decembrie la un nivel simbolic să nu spunem că nu există nimic. O vom stopa din punct de vedere al expansiunii sau al efervescenței.

Avem un moment în care, undeva în jurul datei de 30 noiembrie, printr-un concert cu Madrigal – trebuie să definitivăm și subiectul acesta – vom marca 300 de ani de la existența Cetății Alba Carolina. Nu am făcut-o într-un mod aparte în acest an deși știți că luna noiembrie este reprezentativă pentru acest lucru.

Vom avea un concert cu Voltaj pentru că Voltaj este undeva în dorința unui sponsor important din cadrul evenimentului. Nu putem ignora banii pe care ni dă sponsorul acela deoarece automat nu se mai dau din bugetul consiliului local”, a afirmat Mihai Coșer.

Concertele de muzică populară vor fi organizate de Consiliul județean Alba.

Ziua Națională va fi sărbătorite la Alba Iulia timp de 3 zile, în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie.

Programul complet al evenimentului va fi definitivat în zilele următoare.

Citește și SONDAJ: Sunteți sau nu de acord să se renunțe la focurile de artificii de ”Ziua Națională” și Revelion, la Alba Iulia, în memoria victimelor tragediei din ”Colectiv”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Elevi din Alba Iulia, Aiud și Lopadea Nouă, calificați la fazele naționale ale olimpiadelor de religie romano-catolică în maghiară și cultele reformat, evanghelic și unitarian și istoria și tradițiile minorității maghiare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevi din Alba Iulia, Aiud și Lopadea Nouă, calificați la fazele naționale ale olimpiadelor de religie romano-catolică în maghiară și cultele reformat, evanghelic și unitarian și istoria și tradițiile minorității maghiare în România În data de 16.03.2024, la Liceul Teologic Romano-Catolic „Gróf Majláth Gusztáv Károly” Alba Iulia, s-au desfășurat etapele județene ale OLIMPIADEI de RELIGIE […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea