Rămâi conectat

Sport

Corpodean şi Nichimiş acceptă, dar vor buget la Unirea

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Varianta privită cu mult optimism şi considerată o mutare de succes, instalarea cuplului Sorin Corpodean – Iulian Nichimiş în staff-ul adminstrativ al clubului unirist poate deveni realitate în cursul săptămânii. „Cei doi vor să ştie pe ce se bazează, care este situaţia clubului, practic un buget şi sursele de financiare ale echipei”, a spus vicepreşedintele Vasile Trifan. Până cel târziu miercuri, acţionarii trebuie să discute decisiv cu reprezentanţii Consiliului local al municipiului Alba Iulia, Consiliului Judeţean Alba şi Societăţii Roşia Montană Gold Corporation, pentru a stabili raporturile financiare în viitor, bugetul estimat fiind de aproximativ 500.000 euro.
„Este o provocare, dar şi o onoare în acelaşi timp să lucrăm la Unirea. Formez cu Sorin o echipă, mergem împreună, am dori să ne implicăm, să punem umărul, dar clar, nu în orice condiţii. Există deschidere din partea noastră”, a spus Iulian Nichimiş. „De felul meu sunt optimist şi nu mi-e teamă de muncă. Colaborarea depinde de modul cum vor reuşi şefii Unirii să-şi creioneze bugetul. Ni s-a spus că vom avea mână liberă, dar până la a accepta trebuie să ştim exact cum stau lucrurile”, a declarat Corpodean. Strategia fotbalistică ar urma să fie una în care FC Unirea să se bazeze cu preponderenţă pe elemente din zonă, o totală schimbare de optică, jucători localnici din categoriile inferioare, deloc costisitori.
lGabriel Rotaru aşteaptă clarificarea situaţiei
Înştiinţat de şefi că va rămâne în continuare „principal” la Unirea, antrenorul Gabriel Rotaru aşteaptă lămurirea situaţiei la club, mai ales că reunirea s-a amânat pe 11 iulie. „Am înţeles problemele clubului cu licenţa şi trebuie să ţin cont şi de aceste aspecte de care s-a lovit Unirea”, a spus „Roti”, ce a încheiat campionatul pe locul 11, reuşind evitarea retrogradării. Acesta nu s-a arătat deranjat în cazul în care nu se va apela la serviciile sale. „Pe Sorin Corpodean l-am avut ca adversar sau m-a arbitrat când jucam la FC Bihor. Dacă cei care vin în conducere consideră că vor să aducă un nou antrenor, n-ar fi o problemă. Sincer, aş accepta orice propunere de la Unirea, indiferent de funcţie, pentru că m-am ataşat de Alba, au trecut peste 5 ani de când sunt aici”, a conchis „Roti” (40 ani), ce şi-a încheiat contractul ca jucător.
lUn alt posibil transfer, Vlad Ignat la Atletico Madrid
Momentan, FC Unirea Alba Iulia are de acoperit datorii totale cifrate la aproximativ 450.000 euro, sumă ce include contractele actualilor echipieri, banii investiţi de Vasile Trifan, litigiile cu cei trei (Veljovic, Vujadinovic şi Enzo Bruno), salariile personalului administrativ, precum şi către bugetul de stat. Implicit transferul lui Himcinschi la Empoli reprezintă o supapă salvatoare care reglează cât de cât balanţa. „Dacă mai vindem rapid un jucător, am reuşi să ne apropiem de zero”, a spus Eutin Boijin, cel care asigură interimatul până la numirea noii conduceri.
În condiţiile în care Nicuşor Stanciu, curtat de Rapid mai aşteaptă derularea Campionatului European Under 19 pentru ridicarea cotei, pe moment a intrat pe rol interesul clubului Atletico Madrid pentru junele portar Vlad Ignat ce va împlini 16 ani în octombrie. „Normal că sunt tentante intenţiile unei grupări de calibru din Spania, ţara ce domină fotbalul de pe mapamond. Aştept însă să se  înţeleagă cluburile, dar recunosc că aş vrea să plec cât mai repede afară”, a spus Vlad, internaţional al reprezentativei tricolore Under 16. Deşi n-a jucat nicio secundă în actuala stagiune, talentatul goalkeeper a fost testat în ultimele luni de Nottingham Forest, Celtic Glasgow şi West Ham United, dar preţul fixat de Unirea a fost unul prohibit. Atletico a trimis o ofertă deloc convenabilă, care specifica ca Unirea să încaseze 30.000 euro când fotbalistul bifa 20 de partide la echipa B şi încă 150.000 euro când Vlad evolua 20 de partide la prima formaţie. „O să purtăm o corespondenţă cu spaniolii şi aşteptăm o propunere serioasă dacă-l vor pe jucător. Să vedem ce înaintează Atletico şi apoi ne vom stabili poziţia. Putem să-l vindem pe Ignat dar nu în asemenea condiţii”, a spus Vasile Trifan, vicepreşedinte al CA.
lS-a rezolvat cu Giurgiu, a revenit Al. Man
FC Unirea a parafat prelungirea contractelor cu trei jucători ce au încheiat junioratul, Alexandru Giurgiu (aflat la lotul naţional Under 19), Al. Man (întors după împrumutul de la Dinamo II Bucureşti, „câinii” n-au achitat suma de 7.000 euro încă) şi fundaşul aiudean Ovidiu Oniga (juniori A). „E bine că ne-am înţeles, în cele din urmă, să vedem ce se va întâmpla cu Unirea, ce-mi va rezerva viitorul”, a spus Giurgiu, ce a înscris trei goluri campionatul anterior. Pe lista jucătorilor pentru stagiunea ce urmează sunt Hârciagă şi A. Ianc (FC Cisnădie), Lasc (Europa Alba Iulia), Bumbac (ex-CS Mioveni), dar şi cugireanul L. Itu (Săgeata Năvodari) sau D. Militaru (Pandurii, ce vrea să continue la Alba Iulia).
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

George Cozma (CSȘ Blaj) – locul 7 în seria de calificări la Campionatele Europene Under 18 și ratarea accederii în semifinale

Dan HENEGAR

Publicat

în

Aiudeanul George Cozma (CSȘ Blaj) a concurat la Campionatul European Under 18 din Slovacia în calificările probei de 800 de metri, nereușind calificarea în semifinale, la cea mai importantă competiție a anului în ceea ce-l privește. Competitorul din Alba s-a clasat pe locul șapte (ultimul) în a treia serie de calificare cu timpul 1:55.68, cursa […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea