Rămâi conectat

Politică Administrație

Cornel Murg răspunde acuzaţiilor lui Florin Roman: Angajările la Fabrica de Arme Cugir se fac pe criterii de competenţă

Dragoş Suciu

Publicat

în

Cornel Murg04Subprefectul judeţului Alba, Cornel Murg a precizat în cadrul unei conferinţe de presă că angajările de la Fabrica de Arme Cugir se fac „pe criterii de competenţă şi nu pe baza culorii politice”, fiind acuzat la sfârşitul săptămânii trecute, de vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman, care a spus că “niciun muncitor nu se poate angaja la fabrica de arme Cugir dacă nu devine membru al PSD!”

De angajările pe criterii politice, Florin Roman l-a făcut răspunzător pe social-democratul Cornel Murg, iar subprefectul consideră că „marile proiecte de care s-a ocupat timp de doi ani de zile s-au încheiat pentru vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, domnul Florin Roman, care, rămas fără obiectul muncii, îşi îndreaptă acum atenţia asupra altor subiecte care, după părerea domniei sale, l-ar ridica în ochii opiniei publice şi l-ar transforma într-un veritabil justiţiar şi protector al cetăţeanului”.

Subprefectul judeţului Alba spune că angajările se fac pe bază de competenţă şi că angajările ar putea continua. „Referitor la acuzele domnului Roman, privind faptul că angajările la Fabrica de Arme Cugir se fac în funcţie de apartenenţa politică, îmi permit să-i răspund acestuia că încadrarea salariaţilor s-a făcut şi se face pe criterii de competenţă şi nu pe baza culorii politice. Dacă este atât de  preocupat şi mâhnit de faptul că în ultima perioadă s-au făcut angajări la Fabrica de Arme Cugir, apreciez că, din contră,  ar trebui să fie satisfăcut având în vedere faptul că şi oraşul Cugir, ca parte componentă a judeţului, face parte din „măreţele proiecte” ale domniei sale care vizau printre altele dezvoltarea industriei judeţene. Cu regret îl pot informa pe domnul vicepreşedinte că posibilitatea unor noi angajări la cele mai importante unităţi din Cugir, respectiv Fabrica de Arme şi Uzina Mecanică, ar putea continua ţinând cont de vizita pe care conducerea Fabricii de Arme Cugir o desfăşoară în prezent în SUA în vederea încheierii unor noi parteneriate”, a spus Cornel Murg.

Subprefectul nu a uitat nici de promisiunile liberalilor făcute în campania electorală şi a ţinut să le amintească, cu această ocazie. „În ceea ce-l priveşte pe domnul deputat Dan Coriolan Simedru i-aş transmite că mai bine s-ar concentra asupra respectării promisiunilor făcute cugirenilor în campania electorală şi şi-ar consulta carneţelul plin de angajamente care nici la această oră nu sunt înfăptuite. Vorbesc aici despre revizuirea grupelor de muncă, ieşirea la autostradă la Şibot pentru oraşul Cugir şi multe altele”, a mai spus acesta.

La sfârşitul săptămânii trecute, Roman a atras atenţia asupra situaţiei ilegale care se petrece la Fabrica de Arme din Cugir. „Atrag atenția organelor de urmărire penală cu privire la ceea ce se întâmplă la Fabrica de Arme din Cugir. Acolo, angajările la fabrică se fac nu potrivit legii, ci în baza adeziunii la PSD,  impunându-se obținerea unor favoruri pentru partidul care i-a pus în acea funcție. Niciun muncitor nu se poate angaja la fabrica de arme Cugir, dacă nu devine membru al PSD (…) În spatele acestor lucruri stă, în special, domnul subprefect Cornel Murg, omul care se ocupă de presiunile asupra directorilor de deconcentrate pentru obținerea de diferite posturi și favoruri pentru partid. Îi atrag atenția domnului Murg, că a depășit demult barierele legalității. Un subprefect nu are voie să facă politică și nici să încalce legea (…) Dacă oamenii vor avea curajul să prezinte în scris presiunile la care au fost supuși, vom face plângere penală, pentru că lucrurile au întrecut orice măsură”, a spus la sfârşitul săptămânii trecute vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea