Rămâi conectat

Politică Administrație

Cornel Comșa: ”Mă voi opune actualelor condiții impuse RMGC”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Partidul Poporului Dan Diaconescu consideră că statul român nu se poate pune în genunchi în fața niciunei corporații, indiferent care este numele acesteia ori domeniul în care activează.

În județul Alba, Roșia Montană Gold Corporation a îngenuncheat PDL și PNL de ani buni de zile, apogeul acestei situații fiind atins în ședința de Consiliu Județean Alba din decembrie 2012, când, pe un text de memorandum redactat aparent de PR-ul RMGC, consilierii județeni ai PDL și USL au fost fortați să semneze și să consimtă că statul român este impotent atunci când este vorba de exploatarea resurselor minerale.

În ceea ce privește recenta decizie de accelerare a proiectului Roșia Montană și exploatarea zăcămintelor în termeni total nefavorabili statului român, PP-DD se opune termenilor contractuali actuali, așa cum au fost ei prezentați public.

Considerăm că redevența crescută de la 4 la 6% și promisele investiții suplimentare în protejarea mediului sunt paleative.

Ieri, în ședința inaugurală a sesiunii parlamentare de toamnă, președintele Camerei a propus crearea unei comisii parlamentare dedicate proiectului Roșia Montană. Reprezentantul PP-DD în această comisie voi fi eu, și vă asigur că mă voi opune actualelor condiții impuse RMGC, chiar și cele „re-negociate”, întrucât pun interesul statului român deasupra celor partinice și personale.

Cornel COMȘA, deputat PP-DD de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Luni, 29 aprilie 2024 – Ședință ordinară la Consiliul Local Alba Iulia: Indexarea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2025, pe ordinea de zi

Bogdan Ilea

Publicat

în

Luni, 29 aprilie 2024 – Ședință ordinară la Consiliul Local Alba Iulia: Indexarea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2025, pe ordinea de zi Consiliul Local Alba Iulia este convocat în ședință ordinară, pe data de 29 aprilie 2024. Între proiectele de hotărâre de pe Ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea