Rămâi conectat

Ştirea zilei

Corecție de 2,2 milioane de lei, aplicată firmei Apa CTTA, anulată de Curtea de Apel Alba Iulia

Publicat

în

hotarare judecatorSC Apa CTTA SA Alba Iulia a câștigat procesul cu Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice în care a solicitat anularea unei corecții financiare în valoare de 2,215.608, 25 de lei, aplicate în cadrul proiectului ”Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Alba”.

Potrivit reprezentantului instanței, Cosmin Muntean, în dosarul înregistrat la Curtea de Apel Alba Iulia în data de 14 martie 2013, Operatorul Regional de apă și canalizare a solicitat anularea în totalitate a Deciziei nr. 128784/24.01.2013 a Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice și a Notei de constatare a neregulilor și de stabilire a corecțiilor financiare emisă de către Direcția Generală AM POS Mediu nr. 128506/7.01.2013 și în consecință exonerarea de la plata sumei stabilite cu titlu de corecție financiară.

Penalizarea a fost aplicată contractului de supervizare a lucrărilor din cadrul proiectului, reprezentanții ministerului considerând, în urma controlului efectuat, că beneficiarul a îngrădit accesul liber al ofertanților la licitație deoarece a stabilit ca și condiție minimă de îndeplinit obligația ca experții principali să aibă experiență și contracte similare.

Electrica Furnizare Discount

În data de 17 iunie a.c. Curtea de Apel Alba Iulia a admis în integralitate acțiunea înaintată de SC Apa CTTA și a anulat aplicarea corecției. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs, în termen de 10 zile, la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Publicitate

Ştirea zilei

20 ianuarie 2022: Peste 19.000 cazuri de COVID, raportate în România – bilanț parțial

Publicat

în

20 ianuarie 2022: Peste 19.000 cazuri de COVID, raportate în România. 43 decese provocate de CORONAVIRUS – bilanț parțial

În cursul dimineții de joi, 20 ianuarie 2022, autoritățile au transmis bilanțul parțial de coronavirus în România.

CITEȘTE ȘI: 19 ianuarie 2022: Peste 16.000 cazuri de COVID, raportate în România. 58 decese provocate de CORONAVIRUS – bilanț parțial

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 20 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 19.105 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea, au fost raportate 43 decese, dintre care 4 anterioare.

Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Avertizare meteo: COD GALBEN de viscol în zona montană a județului Alba. Rafale de peste 100 km/h

Publicat

în

Avertizare meteo: COD GALBEN de viscol în zona montană a județului Alba. Rafale de peste 100 km/h

ANM a emis o avertizare meteo de tip Cod Galben de vânt puternic, pentru zona montană a județului Alba, valabilă până sâmbătă dimineața.

În intervalul menționat, la munte, în special la altitudini de peste 1600 m, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, va fi viscol, vizibilitatea redusă și zăpada troienită.

În intervalul menționat, în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Bistrița-Năsăud și Mureș, vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 55…65 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Electrica Furnizare Discount

În zona montană înaltă vântul va continua să prezinte intensificări și la sfârșitul săptămânii, temporar vor fi ninsori viscolite și vizibilitate redusă.

Citește mai mult

Ştirea zilei

ACCIDENT RUTIER pe DN74, la Izvorul Ampoiului: Șofer RĂNIT, după ce ar fi intrat cu mașina într-un stâlp de electricitate

Publicat

în

ACCIDENT RUTIER pe DN74, la Izvorul Ampoiului: Șofer RĂNIT, după ce ar fi intrat cu mașina într-un stâlp de electricitate

Un accident rutier a avut loc joi dimineață, pe DN74, în localitatea Izvorul Ampoiului.

Potrivit IPJ Alba este vorba despre o coliziune între un autoturism și un stâlp de electricitate.

Electrica Furnizare Discount

În urma accidentului, conducătorul autoturismului a suferit leziuni, posibil ușoare.

Revenim cu amănunte.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare