Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Corecție de 2,2 milioane de lei, aplicată firmei Apa CTTA, anulată de Curtea de Apel Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

hotarare judecatorSC Apa CTTA SA Alba Iulia a câștigat procesul cu Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice în care a solicitat anularea unei corecții financiare în valoare de 2,215.608, 25 de lei, aplicate în cadrul proiectului ”Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Alba”.

Potrivit reprezentantului instanței, Cosmin Muntean, în dosarul înregistrat la Curtea de Apel Alba Iulia în data de 14 martie 2013, Operatorul Regional de apă și canalizare a solicitat anularea în totalitate a Deciziei nr. 128784/24.01.2013 a Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice și a Notei de constatare a neregulilor și de stabilire a corecțiilor financiare emisă de către Direcția Generală AM POS Mediu nr. 128506/7.01.2013 și în consecință exonerarea de la plata sumei stabilite cu titlu de corecție financiară.

Penalizarea a fost aplicată contractului de supervizare a lucrărilor din cadrul proiectului, reprezentanții ministerului considerând, în urma controlului efectuat, că beneficiarul a îngrădit accesul liber al ofertanților la licitație deoarece a stabilit ca și condiție minimă de îndeplinit obligația ca experții principali să aibă experiență și contracte similare.

În data de 17 iunie a.c. Curtea de Apel Alba Iulia a admis în integralitate acțiunea înaintată de SC Apa CTTA și a anulat aplicarea corecției. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs, în termen de 10 zile, la Înalta Curte de Casație și Justiție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea