„Copilărie fără tutun, ediţia a II-a” – Proiect local de intervenţie timpurie în mediul preşcolar, derulat de CPECA Alba
Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Alba, structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), implementează, în parteneriat cu Grădiniţa cu Program Prelungit „Scufiţa Roşie” Alba Iulia (care are în structura de organizare Grădiniţa cu Program Normal nr. 1 Alba Iulia şi Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2 Alba Iulia, de asemenea implicate în proiect), proiectul local de intervenţie timpurie în mediul preşcolar „Copilărie fără tutun, ediţia a II-a”.
Obiectivul general vizează dezvoltarea deprinderilor unui stil de viaţă sănătos, în cazul copiilor şi realizarea unor activităţi de informare, in cazul adulţilor, cu privire la riscurile la care sunt supuşi fumătorii şi la efectele nocive pe care fumatul pasiv poate să le aibă asupra copiilor.
În acest sens, specialiştii CPECA Alba vor desfăşura, în perioada octombrie 2016 – mai 2017, 15 activităţi specifice, adresate unui număr de 107 copii, cu vârste cuprinse între 5 si 6 ani, şi 107 părinţi sau alte rude ale copiilor.
Activităţile urmăresc, pe de o parte, identificarea de către copiii preşcolari a punctelelor tari şi a punctelor slabe din propriul stil de viaţă, descrierea stilului de viaţă sănătos, enumerarea comportamentelor şi obiceiurilor de viaţă care pot afecta sănătatea, cum ar fi consumul de tutun sau alte substanţe dăunătoare, medicamente, băuturi, formarea unor păreri proprii despre beneficiile adoptării unui stil de viaţă sănătos, iar pe de altă parte, informarea părinţilor cu privire la riscurile la care sunt supuşi fumatorii şi la efectele nocive ale fumatului asupra nefumătorilor, în special a copiilor.
Activităţile derulate în acest proiect se realizează pentru a aduce la îndeplinire prevederile Obiectivului specific 1, din Cap. I. Reducerea cererii de droguri A.1. Prevenire în şcoală cuprins în Planul de acţiune pentru implementarea Strategiei Judeţene Antidrog în perioada 2013-2016, respectiv, creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor şcolare, extraşcolare şi de petrecere a timpului liber activ. 1.3. Implementarea de proiecte pilot, la nivel local, de intervenţie timpurie în mediul preşcolar, prin creşterea influenţei factorilor de protecţie şi scăderea influenţei factorilor de risc.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
VIDEO | Proiectul educaţional „Şi eu am un vis”, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Alba Iulia: Dezbateri și prezentări privind aspecte din viaţa cotidiană, performanţele şi realizările obţinute de persoanele cu dizabilități
Proiectul educaţional „Şi eu am un vis”, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Alba Iulia: Dezbateri și prezentări privind aspecte din viaţa cotidiană, performanţele şi realizările obţinute de persoanele cu dizabilități 3 Decembrie marchează, pe întreg mapamondul, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilități. Este ziua în care fiecare dintre noi poate deveni mai conștient […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 2 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 6 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi