Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Conversia creditelor în franci elvețieni: Deputații au eliminat pragul de 50% grad de îndatorare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

credit-franci-elvetieniPlenul Camerei Deputaților a eliminat, marți, pragul de 50% grad de îndatorare pentru eligibilitate din proiectul privind conversia creditelor în franci elvețieni. Mai precis, în varianta iniţială, doar clienţii aveau rate care depăşeau 50% din venituri puteau cere conversia creditului. Acum, orice client ar putea să facă asta.

Legea a fost votată marți dimineața de plenul Camerei și merge la votul final, așteptat să aibă loc după-amiază, după ora 15:30.

Răsturnarea de situație se datorează social-democraților, care au respins, marți, amendamentul pe care îl votaseră luni în comisii. S-a întâmplat după un apel făcut aseară de liderul PSD pe pagina sa de Facebook. Acesta a văzut, fără îndoială, nemulțumirile unor clienți ai băncilor, care nu au fost de acord cu acest grad de îndatorare de 50 la sută.

Astfel, acum, după eliminarea amendamentului, indiferent de veniturile pe care le au cei cu credite în franci elvețieni, ei vor putea să beneficieze de conversia creditului în lei, la cursul istoric.

Rămâne, totuși, plafonul pentru valoarea maximă a creditului, care nu poate depăși 250.000 de franci elvețieni.

Proiectul de lege depus în Parlament, care prevede conversia creditelor în franci elveţieni la cursul istoric din momentul încheierii contractului, va avea un impact asupra sistemului financiar-bancar de 1,8 miliarde lei (400 milioane euro), potrivit deputatului PNL Andreea Paul.

sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea