Conturile REVOLUT, în vizorul ANAF: Ce se întâmplă cu banii românilor cu datorii la stat, odată cu introducerea IBAN-ului local românesc
Conturile REVOLUT, în vizorul ANAF: Ce se întâmplă cu banii românilor cu datorii la stat, odată cu introducerea IBAN-ului local românesc
Revolut a implementat schimbări majore pe piața din România. IBAN-ul (International Bank Account Number – număr internațional de cont bancar) local românesc începând a fi furnizat progresiv către utilizatori începând din ultimul trimestru al anului 2024.
Citește și: Profesorul ASE, Cristian Păun, despre active și pasive. Ce este bine să acumulăm: „Pentru a fi cât mai independenți și suverani”
Această schimbare se va implementa odată cu introducerea IBAN-ului local românesc și finalizarea migrării conturilor, au declarat, luni, reprezentanții companiei fintech, au declarat reprezentanții companiei fintech.
Reprezentanții aplicației financiare Revolut, cu peste 4 milioane de utilizatori în România, au anunțat în trecutul apropiat începerea oficială a implementării progresive a IBAN-ului local românesc.
Revolut a implementat schimbări majore pe piața din România. IBAN-ul (International Bank Account Number – număr internațional de cont bancar) local românesc începând a fi furnizat progresiv către utilizatori începând din ultimul trimestru al anului 2024.
Sucursala Revolut a început să funcționeze efectiv în decembrie 2024, asigurând în continuare o prezență integral digitală a serviciilor bancare (fără prezența unei rețele de unități bancare), conform comunicatului companiei adresat utilizatorilor din România.
„Atât clienții noi, cât și clienții existenți din România vor primi un număr de cont cu un IBAN românesc. Toate conturile vor fi administrate de sucursala din România”, au menționat reprezentanții Revolut.
Ce se întâmplă cu popririle de la Fisc? Vor putea autoritățile să blocheze conturile utilizatorilor?
„Chiar și acum autoritățile pot face acest lucru (să pună popriri – n.r.). Și acum raportăm autorităților din România”, a precizat Gabriela Simion, manager general al Sucursalei Revolut Bank UAB România.
Antoine Le Nel, directorul responsabil cu creșterea și marketingul Revolut, a spus că „e un mit” faptul că Fiscul românesc n-ar fi putut până acum să blocheze conturile clienților români cu datorii la stat.
Totodată, dacă până acum ANAF putea face popriri pe conturile clienților din România prin Bank UAB din Lituania, începând din decembrie 2024, odată cu startul procesului de migrare anunțat de compania de fintech, popririle se vor face direct prin sucursala din România.
„Când vine vorba de popriri, trebuie să o facă prin Lituania. Acum va fi prin România”, a precizat Gabriela Simion, manager general al Sucursalei Revolut Bank UAB România.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Impozitul pe casă va reflecta valoarea de piață. Se introduce taxa pentru mașinile poluante și reformele privind salarizarea în sectorul public. Pachetul fiscal major urmează să fie aplicat de la 1 ianuarie 2026
Impozitul pe casă va reflecta valoarea de piață. Se introduce taxa pentru mașinile poluante și reformele privind salarizarea în sectorul public. Pachetul fiscal major urmează să fie aplicat de la 1 ianuarie 2026 Ilie Bolojan a oferit vineri, 11 iulie 2025, noi detalii privind modificările fiscale pregătite de Guvern, incluzând schimbarea modului de calcul al […]
Deci, se poate: Directorul unei companii de stat renunță, benevol, la aproape 75% din salariul lunar încasat. Un al doilea renunță la 20% din salariu
Deci, se poate: Directorul unei companii de stat renunță, benevol, la aproape 75% din salariul lunar încasat. Un al doilea renunță la 20% din salariu Directorul unei companii de stat, aflată în subordinea Ministerului Economiei, a decis să renunțe, din proprie inițiativă, la o parte consistentă din salariul încasat lunar. Suma la care renunță este […]
Primăriile vor decide dacă și unde permit jocurile de noroc. Bolojan: „Orașele sunt invadate, fără ca administrațiile locale să le poată controla”
Primăriile vor decide dacă și unde permit jocurile de noroc. Bolojan: „Orașele sunt invadate, fără ca administrațiile locale să le poată controla” Guvernul pregătește o măsură care vizează descentralizarea industriei jocurilor de noroc în România. Ilie Bolojan a anunțat vineri, 11 iulie 2025, că autorizațiile nu vor mai fi emise la nivel central, decizia urmând […]