Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Controale sanitar-veterinare în zonele turistice din județul Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Controale sanitar-veterinare în zonele turistice din județul Alba

Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Alba a demarat din 15 iunie 2016, o serie de controale tematice în zonele turistice și de agrement din județ, în cadrul unei acțiuni ce se desfășoară pe perioada sezonului estival în toată țara, până pe 31 august, în baza unei adrese primite din partea ANSVSA, ne-a confirmat dr. Mihai Drașovean, purtătorul de cuvânt al DSVSA Alba.

Scopul acţiunii este protejarea sănătăţii consumatorilor în contextul unei afluenţe mari de turişti şi al creşterii rulajului de marfă pentru unităţile din industria alimentară din zonele de agrement şi localităţile de interes turistic. Aceste controale oficiale vizează identificarea şi retragerea de la vânzare a produselor alimentare ce prezintă un risc pentru sănătatea publică. Dr. Mihai Drașovean a precizat că, potrivit adresei ANSVSA, la nivelul DSVSA Alba au fost constituite echipe de inspectori care vor controla unităţile de vânzarturisme cu amănuntul supuse înregistrării şi controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor în special din Munții Apuseni, de pe Valea Sebeșului sau alte zone turistice, dar și taberele școlare. În această perioadă, controalele veterinare vor viza condiţiile de igienă în care funcţionează unităţile de alimentaţie publică, pizzeriile, cantinele, unităţile tip catering, cofetăriile, patiseriile, laboratoarele de cofetărie şi patiserie, pensiunile turistice, unităţile de tip hipermarket şi supermarket şi magazinele alimentare, respectarea cerinţelor generale de igienă a alimentelor; respectarea cerinţelor pentru înregistrarea sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a unităţilor de vânzare cu amănuntul (unităţile de vânzare cu amănuntul trebuie să desfăşoare numai acele activităţi pentru care deţin documente de înregistrare sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor eliberate de DSVSA).

De asemenea, inspectorii vor verifica eligibilitatea și trasabilitatea materiilor prime, respectarea cerinţelor de igienă privind manipularea, prepararea, depozitarea expunerea şi servirea alimentelor, implementarea procedurilor bazate pe principiile HACCP şi a programelor de autocontrol. În vederea eficientizării acestor controale oficiale, DSVSA Alba va solicita Instituţiei Prefectului, pentru a dispune primăriilor să informeze autoritățile veterinare cu privire la perioadele în care se organizează anumite evenimente (târguri de vară, pelerinaje cu ocazia unor sărbători religioase, zilele comunelor etc.), în vederea efectuării unor controale oficiale pentru verificarea respectării condiţiilor de igienă la prepararea şi servirea alimentelor. DSVSA Alba va comunica opiniei publice rezultatele acestor controale oficiale.

Potrivit instituţiei, consumatorii pot sesiza autorităţile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor asupra oricăror abateri din domeniul siguranţei alimentelor, apelând gratuit Call Center-ul ANSVSA la numărul de telefon 0800.826.787.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea