Rămâi conectat

Curier Județean

CONTROALE în bazinul râului Mureș și afluenții acestuia: 108 BARAJE vor fi verificate până la sfârșitul lui noiembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CONTROALE în bazinul râului Mureș și afluenții acestuia: 108 BARAJE vor fi verificate până la sfârșitul lui noiembrie

Specialiștii Administrației Bazinale de Apă Mureș au demarat imediat controalele în arealul bazinului hidrografic al râului Mureș și afluenții acestuia, în baza Hotărârii nr. 42 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, din 3 octombrie a.c. privind dispunerea măsurilor urgente necesare verificării tehnice a calității construcției și siguranței exploatării barajelor aflate pe teritoriul României.

La barajele din categoriile C și D (de importanță normală și redusă) aferente acumulărilor permanente și nepermanente din spațiul hidrografic Mureș, echipele mixte de la „Apele Române” verifică atât actele de reglementare și modul de îndeplinire a măsurilor stabilite, precum și starea tehnică a lucrărilor, mai exact:
• evaluarea stării de siguranță în exploatare;
• comportarea în timp a lucrărilor;
• starea echipamentelor hidromecanice;
• existența și funcționalitatea aparaturii de monitorizare; măsurare și control;

În scopul preîntâmpinării unor evenimente cu urmări nedorite la nivelul comunităților locale, în spațiul hidrografic Mureș, vor fi verificate 108 de baraje, dintre care, în număr de 17 sunt deținute de Administrația Bazinală de Apă Mureș.

Pentru fiecare baraj în parte, echipele noastre întocmesc câte un Proces Verbal de Constatare, bine structurat și în detaliu, pentru a putea oferi suport în elaborarea raportului final.

Acțiunea se va finaliza până la data de 20 noiembrie a.c. cu un raport de sinteză ce va furniza o imagine actualizată a stării construcțiilor încadrate în categoriile de importanță C și D. Raportul va cuprinde măsurile ce se impun pentru exploatarea în siguranță a lucrărilor hidrotehnice.

Casetă tehnică – număr de obiective pe județe: Harghita 5, Mureș 35, Sibiu 24, Bistrița-Năsăud 1, Alba 14, Cluj 18, Hunedoara 7 și Arad 4a


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea