Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Continental va concedia mii de angajați! Producătorul german de anvelope și piese auto, prezent și în România, anunță veștile proaste

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Continental va concedia mii de angajați! Producătorul german de anvelope și piese auto, prezent și în România, anunță veștile proaste

Producătorul german de anvelope și componente auto Continental AG, prezent și în România, a anunțat luni că va renunța la mii de locuri de muncă la nivel global.

Decizia face parte dintr-un plan al companiei de a economisi 400 milioane EUR pe an începând cu 2025, potrivit Reuters, care mai arată că disponibilizările vor afecta angajații din divizia auto.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Nu este clar numărul angajaților ce vor fi disponibilizați, dar compania spune într-un comunicat de presă că este vorba despre ordinul „miilor”.

Compania germană fondată în 1871 a generat anul trecut vânzări de 39,4 miliarde EUR și are în prezent aproape 200.000 de angajați în 57 de țări, după cum susține pe site-ul său.

În România, Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul anului 2022, Continental avea peste 19.000 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni.

Deși compania nu a confirmat numărul oficial al salariaților ce urmează să fie disponibilizați, recent, publicația germană Manager Magazin a scris că firma ar putea concedia 5.500 de angajați, adică 3% din totalul forței sale de muncă la nivel global. Dintre aceștia, peste 1.000 de salariați din 30 de locații din Germania ar putea rămâne fără job, mai arată sursa citată.

Compania va oferi mai multe informații după o nouă întâlnire cu investitorii, ce va avea loc pe 4 decembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels

Bogdan Ilea

Publicat

în

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels Conținutul original de pe aplicația de social media Instagram urmează să fie prioritizat, iar conținutul „furat” urmează să fie penalizat, în urma schimbărilor modului în care funcționează algoritmul.  O nouă schimbare a modului în care funcţionează algoritmul de recomandări al Instagram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea