Rămâi conectat

Politică Administrație

Consiliul Național al Elevilor solicită mai multă siguranță în școli

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consiliul Național al Elevilor cere Parlamentului să modifice legea privind creșterea siguranței în școli „astfel încât elevii și cadrele didactice să fie cu adevărat în siguranță”. Solicitarea este realizată împreună cu Asociația Elevilor din Constanta si Academia Tinerilor.

Intr-un comunicat de presa transmis de Asociatia Elevilor din Constanta se arata ca cele 3 organizatii solicita Comisiei de invatamant a Camerei Deputatilor ca in sedinta de marti, 31 martie 2015, sa tina cont de amendamentele propuse, in conditiile in care propunerea legislativa a fost inregistrata la Camera.

Potrivit acestora, actuala lege 35/2007 prezinta 2 deficiente:

  • Desi paza trebuie sa fie asigurata de catre autoritatile locale, conform legii nr. 1/2011, legea nr. 35/2007 nu este clara in acest sens.
  • Legea obliga scolile sa aiba semn distinctiv, dar cu acordul parintilor. Aceasta formulare este aberanta. Daca legea doreste sa oblige la o uniforma, trebuie ca statul sa asigure finantarea, ceea ce nu se intampla. De asemenea, decizia unor parinti nu poate produce efecte pentru parintii care s-au opus. Totusi, ce legatura are uniforma cu siguranta in scoli?

Consiliul National al Elevilor, Asociatia Elevilor din Constanta si Academia Tinerilor au lansat sambata o petitie in acest sens care are in prezent peste 1500 de semnaturi.

Totodata, organizatiile cer Parlamentului sa nu neglijeze aceasta problema a sigurantei in scoli si sa adopte solutii pertinente si eficiente, „si nu solutii demagogice, nespecifice realitatii contemporane”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Explozie a infracționalității economice în județul Alba în 2023: A crescut cu 13,7% față de anul precedent

Bogdan Ilea

Publicat

în

Explozie a infracționalității economice în județul Alba în 2023: A crescut cu 13,7% față de anul precedent În anul 2023 deși rata infracționalității a scăzut cu 1% față de anul 2022, a avut loc o creștere exponențială a infracționalității economice. Aceasta a crescut cu 13,7%, așa cum a precizat Comisar-șef de poliție, Florin Dogaru în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea