Consiliul Național al Elevilor cere o platformă specială pentru examenele naționale

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Elevii sunt confuzi din cauza informațiilor contradictorii apărute în ultimele zile, spune Consiliul Național al Elevilor. După ce ordinul comun al ministrului educației și cercetării și ministrului sănătății a fost modificat, elevii nu mai știu dacă purtarea măștii e obligatorie sau nu.

”Solicităm Ministerului Educației și Cercetării și Ministerului Sănătății coordonarea în sensul lansării unei platforme unice de informare pentru elevi, părinți și profesori, care să conțină informații relevante cu privire la modul în care se vor desfășura examenele naționale, dar și pregătirea aferentă acestora”, arată elevii.

USR - Alegeri parlamentare 2020

”Elevii din România sunt afectați de fiecare mesaj public contradictoriu lansat de decidenții din domeniul educațional, iar informațiile lansate în spațiul public, prin presă, sunt adeseori singurele surse de informare pe care le întâlnim în comunitățile școlare. Este fără precedent ca, în aceeași săptămână, elevii să se confrunte cu declarații contradictorii din partea Guvernului, declarații publice care stârnesc incertitudine la toate nivelurile educației”, mai spun elevii

PMP - Alegeri parlamentare 2020

”Elevii au nevoie de răspunsuri, însă tot ce primesc este incertitudine. Mii de comunități școlare se informează din presă pentru că nu primesc răspunsuri accesibile de la Ministerul Educației și Cercetării. Cu mască sau fără mască? Aceasta este întrebarea la care ne pot răspunde doar medicii epidemiologici, dar cum poate un elev să fie îndemnat la calm și solidaritate în timp ce, de săptămâni de zile până acum, a ascultat zeci de declarații contradictorii din partea membrilor aceluiași Guvern?” a declarat Antonia-Laura Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Sursa: stiriedu.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419