Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Consiliul Local Cugir scoate la licitaţie aproape 1.500 hectare pajişti

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Legislativul din Cugir va lua în dezbaterea şedinţei, convocate pentru data de 29 noiembrie, a.c, propunerea primăriei locale, privind închirierea prin licitaţie publică a unei suprafeţe de 1.473,84 hectare pajişti, aparţinând Domeniului privat al Oraşului Cugir.

Potrivit Raportului de Specialitate al primăriei, fac obiectul închirierii 16 terenuri destinate păşunilor, precum şi construcţiile edificate pe aceste suprafeţe. Motivul închirierii este de ordin legislativ şi se referă la prevederile OUG nr. 34/2013, privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente şi pentru completarea Legii fondului funciar nr 18/1991 care arată că la solicitarea crescătorilor de animale, consiliile locale pot încheia contracte de închiriere şi concesiune. Aceasta se poate face în mod proporţional cu efectivele de animale deţinute în exploataţie pe o perioadă de maximum 5 ani, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Din punct de vedere financiar, veniturile realizate din chiria anuală ar fi o sursă bugetară suplimentară, iar beneficiarul contractului de închiriere vă plăti şi impozitul aferent proprietăţilor luate în chirie. Perioada închirierii va fi de 5 ani, iar chiria anuală minimă  va fi de 57 lei/ha. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când va fi distribuită

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când va fi distribuită Sâmbătă seară, Lumina Sfântă a ajuns de la Ierusalim la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, după ce a fost preluată de pe aeroportul din Sibiu de către o delegație a Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia. În noaptea de 4 spre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea