Rămâi conectat

Politică Administrație

Consiliul Local Alba Iulia a cedat în fața presiunii făcute de Grup Corint

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

URS Construct

Cesionarea contractului de asociere între Primăria Alba Iulia și Grup Corint, către o altă firmă – Corint SRL a fost aprobată astăzi de consilierii locali, cu 14 voturi pentru (consilierii locali PDL, PSD și PP-DD) și 6 abțineri (consilierii PNL și avocatul Marius Costinaș de la PDL din cauza unui conflict de interese).

Proiectul de hotărâre a fost introdus pe ordinea de zi în ultimul moment, alături de plângerea prealabilă formulată de Grup Corint care a anunțat că în caz de respingere va încerca să obțină cesionarea în instanță.

Totuși, înainte de a aproba proiectul, consilierii locali s-au asigurat că administrația locală va rămâne în continuare proprietar pe zona administrată de noua firmă și mai ales dacă această cesionare este legală.

De asemenea, probabil că i-a convins și declarația primarului municipiului, Mircea Hava, care a spus: ”În momentul în care societatea nu ne plătește, le confiscăm tot ce este acolo. Eu am discutat cu o droaie de avocați și, cum nu și-au plătit dările către noi, cele prevăzute în contract, confiscăm tot”.

*Ce nu s-a luat în considerare

Așa cum am arătat în articolele precedente (Cetatea Alba Carolina reabilitată cu materiale neplătite – firma Grup Corint chemată în instanță pentru o datorie de peste 100.000 de euro), Grup Corint SA are pe rolul instanțelor mai multe procese, cu diverși creditori cărora nu le-a achitat contravaloarea mărfii sau a servicilor, iar aceștia ar putea rămâne ”cu buzele umflate” în situația în care firma își transferă bunuri, își diminuează sub orice formă activul net patrimonial sau dacă intră în insolvență. În toate aceste cazuri creditorii, dacă ar reuși să facă dovada că cesiunea s-a făcut în detrimentul lor iar ei nu își recuperează datoriile, s-ar putea adresa diverselor organe ale Statului.

*De ce s-a solicitat cesionarea către SC Corint SRL

SC Grup Corint SA a solicitat cesionarea contractului de asociere (având ca obiect folosinţa unor terenuri și spații din Cetate), încheiat în anul 2006 cu CL Alba Iulia către o altă firmă, Corint SRL,  motivând că ”Societatea Comercială Grup Corint SA împreună cu grupul de societăţi acţionare îşi propune să restructureze activităţile comerciale pe societăţi cu obiecte distincte de activitate, cum ar fi spre exemplu: Societatea Comercială Grup Corint SA doar pentru construcţii şi lucrări de restaurare, iar Societatea Comercială Corint SRL pentru turism şi servicii aferente. Cesiunea Contractului de asociere către Societatea Comercială Corint SRL, societate aflată în cadrul grupului nostru, va facilita un exerciţiu financiar explicit al fiecărui an calendaristic care să regularizeze după aprobarea bilanţului contabil, obligaţiile clare faţă de partener, respectiv Consiliul Local”.

Consilierii locali s-au abținut în bloc de la aprobarea proiectului de hotărâre ce viza cesionarea, în ședința din luna august, după ce în ședința CL din data de 9 iulie proiectul a fost amânat, fiind cerute informații suplimentare.

În notificarea întocmită Grup Corint a anunțat că a angajat un avocat care să-i susțină cauza și arată că, în interpretarea sa Actul adițional încheiat în anul 2011 la contractul încheiat în anul 2006 ”acordă posibilitatea subscrisei de a cesiona în tot sau în parte afacerea, implicit dreptul subscrisei de a cesiona contractul către terțe persoane”, că oricum, conform contractului ”dreptul de proprietate asupra bunurilor imobile rezultate în urma lucrărilor de amenajare și modernizare pentru desfășurarea activității revine, la expirarea contractului, Consiliului Local al municipiului Alba Iulia”, astfel că acesta nu poate fi prejudiciat în niciun fel prin aprobarea cesiunii și că firma spre care se solicită cesionarea – SC Corint SRL, ”prezintă toate garanțiile unei bune îndepliniri a obligațiilor izvorâte din contract”.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Efectele „ordonanței trenuleț” la nivelul județului Alba. Marius Hațegan, vicepreședintele CJ: „Lucrurile au fost făcute pe repede înainte și câteva chestiuni au fost omise”

Bera Larisa

Publicat

în

Efectele „ordonanței trenuleț” la nivelul județului Alba. Marius Hațegan, vicepreședintele CJ: „Lucrurile au fost făcute pe repede înainte și câteva chestiuni au fost omise” Prezent într-o emisiune  la Radio Unirea FM, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, a vorbit printre altele, despre efectele care se resimt la nivelul județului nostru în urma implementării renumitei „ordonanțe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea