Rămâi conectat

Curier Județean

Consiliul Local Aiud se reuneşte miercuri, în şedinţă ordinară. Super afacerea imobiliară revine pe ordinea de zi

Publicat

în

Consilierii locali din Aiud vor supune votului 26 de proiecte de hotărâre, printre care şi un proiect de hotărâre respins în ultima şedinţă, privind însuşirea raportului de evaluare şi aprobarea vânzării prin licitaţie publică a unui teren extravilan în suprafaţă de 29.545 de metri pătraţi,  situat administrativ în Parcela Boganci, al cărui proprietar este muncipiul Aiud. Este vorba despre o super afacere imobiliară– Primăria Aiud intenţionând să scoată la licitaţie un teren de 3 hectare cu doar 68 de bani metrul pătrat.

Ordinea de zi a ședinței:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea vânzării prin licitaţie publică a imobilului teren înscris în CF nr. 78641 Aiud, nr. topografic/cadastral 78641, în suprafaţă totală de 29545 mp, situat administrativ în parcela „Boganci”.

Elit - Gustul Desăvârșit

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de parcelare şi schimbarea categoriei de folosinţă a imobilului teren înscris în CF nr. 70557 Aiud, cu nr. top. 565/1/1/1, în suprafaţă de 32 mp, situat administrativ în Aiud, str. Transilvaniei, la limita blocului A4.

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea execuţiei bugetare la 31.03.2013 a Centrului Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud.

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea execuţiei bugetare la 31.03.2013 a Serviciului Public Administraţia Patrimoniului Local Aiud.

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea execuţiei bugetare la 31.03.2013 a Spitalului Municipal Aiud.

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea execuţiei bugetare la 31.03.2013 a Municipiului Aiud.

7. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2013.

8. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Serviciului Public Administraţia Patrimoniului Local.

9. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Centrului Cultural Liviu Rebreanu Aiud.

10. Proiect de hotărâre privind modificarea componenţei Consiliului Comunitar Consultativ înfiinţat prin HCL nr. 253 din 22.12.2005.

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii Contractului de acordare servicii social-medicale, între Municipiul Aiud şi Caritas Alba Iulia – Îngrijire la Domiciliu, punct de lucru Aiud

12. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii contractului de prestări servicii logopedie încheiat între Municipiul Aiud şi Cabinet individual de logopedie Balogh Csilla Katalin.

13. Proiect de hotărâre privind concesionarea prin licitaţie publică a parcelei nr. 11, imobilul teren şi construcţii situat administrativ în Aiud, str. T. Tudoran nr. 5, cu destinaţia “activităţii de creşterea şi dresajul câinilor”.

14. Proiect de hotărâre privind aprobarea schimbării titularului contractului de închiriere nr. 6074/12.06.2013 încheiat între Consiliul Local Aiud şi SC SUPER MAG G.I. SRL, urmând ca titularul să devină Groza Ioan – persoană fizică.

15. Proiect de hotărâre privind aprobarea plăţii cotizaţiei pentru Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Alba de Jos”.

16. Proiect de hotărâre privind aprobarea plăţii cotizaţiei pentru Asociaţia „Ţara Vinului”.

17. Proiect de hotărâre privind aprobarea autorizaţiei taxi atribuită transportatorului autorizat SC Cic Speed Taxi SRL.

18. Proiect de hotărâre privind aprobarea Acordului de parteneriat între Consiliul Local Aiud şi Asociaţia Hip-Tep Aiud, în scopul accesării programului „Împreună pentru fiecare” – componenta proiecte de mediu, finanţată de Grupul Rompetrol România – Proiectul „Grădina Veselă”.

19. Proiect de hotărâre privind aprobarea Acordului de parteneriat între Consiliul Local Aiud şi Asociaţia „Ciumbrud – Plant” în scopul promovării culturilor de trandafiri.

20. Proiect de hotărâre privind aprobarea Acordului de parteneriat între Primăria Municipiul Aiud, Liceul Tehnologic Agricol ”Alexandru Borza” şi Clubul de turism sportiv ”Acropolis”, în scopul accesării programului „Împreună pentru fiecare” – componenta proiecte de mediu, finanţată de Grupul Rompetrol România – Proiectul „Şcoală în casa Plantelor”.

21. Proiect de hotărâre privind aprobarea programului pentru acordarea de finanţări nerambursabile în anul 2013, în condiţiile Regulamentului privind regimul finanţărilor nerambursabile din fondurile bugetului local al Municipiului Aiud alocate pentru activităţi nonprofit de interes local.

22. Proiect de hotărâre privind însuşirea evaluării şi vânzarea prin licitaţie publică deschisă a apartamentului nr. 7, situat administrativ în Aiud, str. Ax. Sever, bloc 11, sc. D, etaj I, jud. Alba.

23. Proiect de hotărâre privind însuşirea evaluării apartamentului nr. 10 situat administrativ în Aiud, str. Ax. Sever, bloc 23, sc C, etaj I

24. Proiect de hotărâre privind însuşirea patrimoniului public al Municipiului Aiud aprobat prin HCL nr. 63/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

25. Proiect de hotărâre privind aprobarea preluării în custodie de către Municipiul Aiud a unor bunuri de patrimoniu de la Arhiepiscopia Alba Iulia – Parohia Ortodoxă Gîrbova de Sus.

26. Proiect de hotărâre privind aprobarea numărului de burse sociale pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat din Municipiul Aiud aferent semestrului I al anului 2013.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

ITM Alba: Amenzi de 27.000 lei, dintre care una pentru muncă „la negru” și zeci de avertismente, în perioada 20-24 iunie 2022

Publicat

în

ITM Alba: Amenzi de 27.000 lei, dintre care una pentru muncă „la negru” și zeci de avertismente, în perioada 20-24 iunie 2022

Prin Programul cadru de acţiuni al I.T.M. Alba pentru anul 2022, aprobat de către conducerea Inspecţiei Muncii, s-a stabilit că unul dintre obiectivele prioritare ale activităţii inspectoratului îl reprezintă combaterea muncii nedeclarate, în vederea descurajării şi a diminuării acestui fenomen care, în fapt, reprezintă tot o formă de evaziune fiscală.

Activitatea zilnică a inspectorilor de muncă a vizat, cu prioritate, sancţionarea muncii nedeclarate, rezultatele controalelor efectuate fiind comunicate săptămînal, către Inspecţia Muncii.

Elit - Gustul Desăvârșit

Rezultatele obţinute la nivelul judeţului Alba, în perioada 20.06-24.06.2022, în activitatea de control, sunt redate mai jos.

În domeniul relaţiilor de muncă:

Total unităţi controlate: 50

Numar de salariați ai angajatorilor controlați: 4179
Din care – femei : 1997

Număr deficienţe constatate: 104

Nr. sancţiuni aplicate angajatorilor : 4
Din care : – 2 amenzi în cuantum de 22000 lei din care 1 amendă-20000 lei pentru
muncă nedeclarată (1 persoană);
– 2 avertismente;

Principalele deficienţe constatate în controale :
 • primirea la muncă a persoanelor fără întocmirea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă;
 • neplata salariilor la data stabilită în contractele individuale de muncă;
 • Contractele individuale de muncă cu timp parțial nu conțin clauze referitoare la repartizarea programului de lucru;
 • neplata orelor suplimentare și neacordarea concediilor legale de odihnă anuale;
 • neacordarea repausului săptămânal și a sporului aferent;
 • nu se face dovada înmânării unui exemplar din contractul individual de muncă salariatului;
 • neconducerea corectă a evidenţei timpului lucrat;
 • dosarele personale nu conțin actele necesare angajării;
 • nu a fost întocmită programarea concediilor de odihnă pentru anul 2022;

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă:
Nr. total unităţi controlate: 18
Număr deficienţe constatate: 36
Număr de măsuri dispuse : 36
Angajatori sancționați: 18

Nr. sancţiuni aplicate: – 36
– 1 amendă -5000 lei;
– 35 avertismente:

Nr.evenimente în curs de cercetare : 2
Nr. actiuni de informare/constientizare angajatori : 1

Principalele deficienţe stabilite în controale:
 • Lipsa fișelor de aptitudini eliberate în urma examinării medicale la angajare și/sau periodică a lucrătorilor.
 • Lipsa evaluarii riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională pentru activitățile desfășurate.
 • Lipsa autorizării inițiale și a verificărilor periodice a echipamentelor tehnice supuse reglementărilor ISCIR.
 • Lipsa instruirii periodice a lucrătorilor.
 • Organizarea necorespunzătoare a activității la nivelul unităților, conform noilor reglementari din H.G. nr. 955/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006.
 • Lipsa instrucțiunilor proprii de securitate a muncii pentru activitățile desfășurate.
 • Desfășurarea activității fără efectuarea examenului medical la angajare și/sau periodic a lucrătorilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

SCANDAL la Oiejdea: Tată și fiu reținuți, după ce au băgat două femei în spital

Publicat

în

SCANDAL la Oiejdea: Tată și fiu reținuți, după ce au băgat două femei în spital

La data de 26 iunie 2022, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat de 41 de ani, din comuna Galda de Jos și pe fiul acestuia, în vârstă de 18 ani, ambii fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

În sarcina acestora s-a reținut faptul că, în seara zilei de 26 iunie, în timp ce se aflau pe un teren viran de pe raza localității Oiejdea, comuna Galda de Jos, pe fondul consumului de alcool și al unor discuții contradictorii avute cu membrii unei familii, (un bărbat de 37 de ani, o femeie de 35 de ani și o minoră de 14 ani), i-ar fi agresat pe aceștia din urmă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Femeia și minora au fost transportate la spital, pentru îngrijiri medicale, fără a rămâne internate.

Cercetările sunt continuate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Accident rutier între Aiud și Gâmbaș: Un șofer beat a pierdut controlul autoturismului și s-a răsturnat în afara părții carosabile

Publicat

în

Accident rutier între Aiud și Gâmbaș: Un șofer beat a pierdut controlul autoturismului și s-a răsturnat în afara părții carosabile

Un accident rutier a avut loc duminică, 26 iunie, unde un șofer beat a pierdut controlul autoturismului și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

La data de 26 iunie 2022, în jurul orei 18,30, pe DJ 107 Z, între localitățile Aiud și Gâmbaș, un bărbat de 47 de ani, din Aiud, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra acestuia și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din accident au rezultat doar pagube materiale.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare