Rămâi conectat

Actualitate

Consilierul premierului, Eugen Teodorovici, vrea impozitarea Bisericii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consilierul onorific al premierului Mihai Tudose, Eugen Teodorovici, a reluat discuţiile despre impozitarea bisericii. Invitat la o televiziune națională, fostul ministru a spus că va demara discuţiile şi că este convins că propunerea sa va fi acceptată de reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române.

Teodorovici, fost ministru de Finanțe, a fost întrebat joi seara, invitat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, dacă va iniția demersurile de impozitare a Bisercii Ortodoxe. Acesta a răspuns că este vorba despre o discuție „cu BOR pentru a găsi o cale comună, de comun acord, cu cei din Biserica, pentru o astfel de abordare”.

„Fie sa retrocedam ce au de retrocedat, si atunci gasim o cale de impozitare, pentru ca mi se pare normal…” a continuat acesta, subliniind ca, daca se calculeaza cu cat a finantat statul roman Biserica in ultimii 27 de ani „o sa vedem ca sunt sume foarte importante”.

Eugen Teodorovici a precizat ca „trebuie sa gasim un echilibru” si si-a exprimat convingerea ca propunerea pe care o va inainta „va fi acceptata de catre BOR”. Acesta a lansat si un avertisment voalat la adresa BOR, afirmand ca „mai sunt si alte subiecte de unde statul poate sa aduca bani si pe care cu siguranta Biserica nu le indrageste”.

„Nu vreau sa dau exemple dar cred ca cu totii ne putem gandi la multe astfel de zone”, a adaugat consilierul premierului. Intrebat daca este vorba despre o eventuala impozitare a prostitutiei, Eugen Teodorovici a evitat un raspuns direct, marginindu-se sa afirme:

„Sunt subiecte pe care probabil Biserica nu le indrageste dar trebuie sa gasim un compromis”. „Iar biserica trebuie sa inteleaga si sa aleaga, traim in secolul XXI, este nevoie de bani, de foarte multi bani”, a încheiat acesta.

sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea