Consilierul local Radu Cristian solicită Primăriei și CL Sebeș să ia o poziție oficială față de acțiunea prin care SC Kronospan a chemat în instanță cinci protestatari de la mitingurile antipoluare

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Consilierul local Radu Cristian solicită Primăriei și CL Sebeș să ia o poziție oficială față de acțiunea prin care SC Kronospan a chemat în instanță cinci protestatari de la mitingurile antipoluare. De asemenea, în Sebeș s-a deschis o listă de semnături ale cetățenilor care sunt de acord să se organizeze noi proteste, în cazul în care procesul nu va fi oprit.

Radu Cristian”Oameni buni ai municipiului Sebeș, Sunt Radu Cristian, consilier local în municipiul Sebeș și alături de colegii mei vrem să vă supunem atenției o situație delicată prin care trec niște concitadini de-ai noștri de aproape 2 ani. Mai mulți reprezentanți ai societății civile din Sebeș își exprimă indignarea și revolta față de acțiunea societății Kronoșpan Sebeș de a chema în instanță cinci protestatari, 3 membri ai ong-urilor cu activitate pe linia protecției mediului: Cristian Oneț, Ioan Căldare, Ana Hațegan, si 2 simpli cetateni participanti la mitingurile antipoluare Răzvan Hudrea și Daniel Voic. Așa cum ne-au mărturisit cei în cauză, ei nu au făcut altceva decât să susțină prin mijloace proprii dreptul sebeșenilor si dreptul lor de a inspira un aer curat. Ei nu au o problemă personală cu agentul economic amintit dar se opun ferm poluării, si se pare ca, agentul economic are o problema personala cu ei dovada prelungirea si tergiversarea acestor procese intentate chiar de agentul economic. Tocmai din acest motiv, solicităm Primăriei și Consiliului Local Sebeș o luare de pozitie ferma pantru aceasta situatie. Am fost mandatați prin vot să reprezentăm interesele tuturor cetățenilor municipiului. Nu putem fugi de responsabilitate. E timpul să discutăm deschis despre toate aceste probleme, fără patimă, decent și aplicat. Soluția este dialogul. Asta înseamnă o democrație reală. La fel cum ar fi și inițierea unor dezbateri publice pe această temă”, spune consilierul local Radu Cristian.

USR - Alegeri parlamentare 2020

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

11 Comentarii

1 26 septembrie 2016 at 17:40

Romanii sunt sclavi in propria lor tara ! Bravo bai astia care va dati de dreapta si-l sustineti pe KLAUS – JEFUITOR SUPREM de TARA ! Au ajuns strainii sa dea romanii de rand in judecata pentru dreptul fundamental garant de constitutie si anume DREPTUL LA LIBERA EXPRIMARE ! Felicitari !

La Zvonuri 26 septembrie 2016 at 17:57

Iar ai inceput campania electorala? Sa ne spui si noua pe unde esti angajat, ca barul pe care il administrai, a intrat ,datorita tie ,oficial in faliment.

Simi 26 septembrie 2016 at 18:14

Daca sunt nevinovati cetatenii pot sa isi dovedeasca nevinovatia in instanta si sa ceara despagubiri de la Kronospan. Ce doreste d-l consilier ca pt unii sa fie lege si pentru altii nu? Cei 5 care nu reprezinta in nici un caz toti cetatenii sunt mai presus de lege?

gandul 26 septembrie 2016 at 19:08

Poate se trezeste cineva din primaria Sebes sa vegheze si asupra unora dintre strazile din oras pe unde se strecoara zi de zi si mai ales noaptea, camioanele cu lemne de furat, care strica casele oamenilor si linistea. In curind cateva strazi vor bloca accesul camioanelor, iar noul primar, care habar nu are ce se petrece in oras, va afla si el pe ce butoi de pulbere se afla orasul.

vasile 26 septembrie 2016 at 20:13

Simi… respectivii cetateni incearca de 2 ani sa-si demonstreze nevinovatia, doar ca Kronospan nu ii lasa….Kronospan a depus intentionat cererile de chemare in judecata la bucuresti, stiind ca vor fi stramutate…asta a durat intre 4 luni si un an pt respectivii..Oamenii in cauza si-au depus apararile complete de la primul termen, insa Kronospan tergiverseaza procesele abuzand de legea romaneasca si de obrazul slaninos al unor firme de avocatura…mai exact introduc prin terti cereri de interventie lipsite de fundament…judecarea unei astfel de cereri poate dura 3-5 luni, si dupa ce e respinsa fiecare, apare alta noua…nu e vorba de campanie…e un gest omenesc…put si simplu se cere dreptul la un proces corect, in termen echitabil… cei dati in judecata nu mai au nimic de adaugat la dosare…kronospanul, care e initiatorul proceselor e cel care tot intarzie judecarea…ce e asa rau in a se cere dreptate?..portal.just.ro….e totul acolo..ai putea macar sa
studiezi in mare problema, inainte sa te propui

MIRCEA 26 septembrie 2016 at 20:23

Simi nu stiu unde locuiesti dar banuiesc ca esti angajat al Kronospanului.Daca tu crezi ca unul dintre cei 5 este vinovat pentru faptul ca a luat atitudine impotriva poluarii Sebesului consider ca ai putea sa vi macar cu un cap de acuzare impotriva lor,gaseste macar unul iar daca tu esti capabil sa il gasesti eu am sa vin nu cu unul cu cel putin 20 de argumente prin care am sa iti dovedesc ca nu ai dreptate.Sa iti acuzi concetateanul care iti sare in apararea sanatatii tale nu faci altceva decat sa dai dovada de un inalt nivel de ipocrizie,sa nu iti pese in primul rand de propia ta sanatate nu faci altceva decat sa dai dovada de un inalt grad de inconstiinta.Sincer,nu imi doresc sa se mai nasca oameni ca tine.Iar cei cinci au fost de fapt cinci mii si in nici un caz nu aveau de gand sa te reprezinte pe tine sa pe cei de treapta ta.

alex 26 septembrie 2016 at 23:47

Vasile si Mircea…….Pana sa scrieti atatea prosti trebuie sa intelegeti ca instanta trebuie sa hotaracsa cine e vinovat si cine nu…Acest lucru nu-l hotaraste nici Kronospan si nici persoanele respective.Unde a fost aceasta persoana falimentara pana acum(2 ani de zile) si une va fi dupa campania de la parlamentare?
Hotarativa ce vreti ………anti-poluare sau anti-firma ca nu-ti ofera contracte?
Astept mai degraba sa-mi spuneti unde am nu am pus virgula decat sa-mi raspundeti concret!!!!!!!
Nu cred ca este o crima sa-si apere firma…….oricine ar face acest lucru in instanta…………INSTANTA VA HOTARA CARE ESTE ADEVARUL!!!!

Gâgă 27 septembrie 2016 at 7:23

Instanțele din Rom ânia cu excepțiile care întăresc regula sunt subordonate interesului reprezentat de capitalul imperialist slujit cu rea credință pentru cetățean de la palatele ciocoilor din capitală …”oamenii lui scaraoțchi, mânca-i-ar câinii”…cum grăita Bădia în dulce grai moldovenesc !

Rodica 27 septembrie 2016 at 8:08

Gaga, Vasile, Simi….orice ati spune voi, ca salariati ai Kronospan-ului si orice se va intampla cu procesele(nedrepte):
1. Platforma Kronospan este OBIECTIV SENESO- vezi Catastrofa de la Seveso din 1876;
2. Formaldehida este cancerigena, cu efect peste 10-20 ani de la inhalare. Ce se va intampla cu sebesenii care au fost victime ale accidentului ecologic din 2008, cand timp de 22 zile CMA a fost depasita de 4,42 ori;
3. Poluantul Pulberi in suspensie PM10 si PM 2,5 sunt cancerigeni(www.calitateaer.ro) si a fost depasita CMA side 7 ori;
4. Poluantul O3-ozon troposferic(ozonul rau)este cancerigen, iar in iulie , august si septembrie 3015 a fost depasita CMA in peste 60 de zile….
Mai vreti?

mike 27 septembrie 2016 at 19:54

Deci -DREPTUL-de a apara sanatatea personala si publica a devenit un tabuu- Ce am inteles –nu democratia conuce caruta ci domnia sa -banul- prin spaga ,mita care pun leucoplast pe gura celor ce vor sa traiasca in relatii bune cu mediul inconjurator. Cetatenii au dreptul incontestabil la un are curat — ce vina le bagati –domnilor tradatori de neam –angajati slugoi ai strainilor care capusesc tara??– Veniti cu un cap de acuzare sa stim si noi —CAPISH???????- SHAME ON YOU TRAITORS!!!

pacalici 28 septembrie 2016 at 8:44

Tipic romaneste !!!!!!
Noi ne certam ca prostii intre noi, iar ei isi vad de castiguri mai departe. Si as intelege daca cei care le tin partea ar si castiga ceva substantial din asta. Problema este ca se vand mai ieftin ca ultima cur…va de pe centura. Si de ce investitia asta fenomenala nu s-a facut in Austria sau Germania?

Comentariile sunt oprite