Rămâi conectat

Actualitate

Consilierii locali de la PSD Alba Iulia, nemulțumiți că primesc dosarele de ședință cu întârziere

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Social-democrații Horațiu Clepan și Bogdan Medrea, consilieri locali în Alba Iulia, și-au exprimat nemulțumirea privind întârzierea cu care intră în posesia dosarelor cu proiectele de hotărâre ale ședințelor de Consiliu Local.

Aceștia au declarat că deși legea prevede că documentele respective trebuie să le fie puse la dispoziție cu 5 zile înainte de ședință acest lucru nu se respectă, ba mai mult, în repetate rânduri au fost proiecte de hotărâre puse pe ordinea de zi în ultimul moment, fără ca acestea să treacă prin comisii și fără să aibă la dispoziție timpul necesar să le studieze.

Cei doi membri PSD au dat ca exemplu proiectul de hotărâre privind indexarea cu 16% a taxelor și impozitelor locale pe care au fost obligați să-l aprobe deoarece la data ședinței indexarea era impusă de lege însă, după câteva zile au apărut noi reglementări.

Chiar astăzi am fost sunat de la primărie (n.r. joi, 21 februarie), am ședință de comisie luni, ședința de consiliu este marți iar dosarele încă nu sunt gata. De mai multe ori, împreună cu colegii mei, am făcut apeluri să nu se mai repete această situație dar văd că nu ne bagă nimeni în seamă”, a spus Clepan.

La rândul său, Bogdan Medrea a declarat că de această dată dosarul de ședință ar trebui să le fie trimis în format electronic, după cum s-a stabilit în ultima ședință de Consiliu Local.

Potrivit reprezentanților administrației locale dosarele de ședință au fost finalizate în cursul zilei de joi. Acestea nu vor fi trimise în format electronic deoarece doar 8 consilieri din 21 au fost de acord cu această măsură.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea