Consens politic pentru impozitarea PENSIILOR SPECIALE cu 85%: Nu fac excepţie nici militarii, poliţiştii şi magistraţii

Consens politic între partide pe un proiect de lege privind impozitarea drastică a pensiilor speciale. Astfel, pensiile de până în 7.000 de lei vor fi impozitate cu 10%, în timp ce pensiile care depăşesc pragul de 7.000 de lei vor fi taxate cu 85%, susţin surse politice pentru Adevărul. Impozitul se va aplica pentru toate categoriile de pensii speciale, chiar şi pentru magistraţi, poliţişti şi militari.

Liderii principalelor grupuri parlamentare din Camera Deputaților au stabilit, miercuri, ca pentru ședința de vot final care începe la ora 12.00 comisiile de specialitate să pregătească un raport de IMPOZITARE DRASTICĂ a pensiilor speciale. O variantă este impozitarea cu 70, 80 sau 90 la suta pentru pensiile care trec de un anumit prag. Parlamentul a eliminat pensiile speciale la începutul anului, dar CCR a spus că este neconstituțional, astfel că singura rezolvarea este impozitare, nu eliminare a pensiilor speciale.

ELIT

Legea este dezbătută miercuri dimineaţă în Comisia de buget-finanţe şi va intra tot azi la vot final. Proiectul a fost iniţiat anul trecut de senatorul PSD Liviu Pop. Singura soluţie constituţională pentru eliminarea pensiilor speciale rămâne impozitarea drastică a celor privilegiaţi, în condiţiile în care CCR a decis că eliminarea totală a pensiilor speciale e neconstituţională.

Sursa: adevarul.ro stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...