Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Conopida ajută la detoxifierea organismului. Proprietăţi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

conopida2Conopida şi proprietăţile sale .

Conopida este considerată un bun aliment anticancerigen şi detoxifiant al organismului. Este o legumă ideală pentru cei care vor să slăbească deoarece nu are multe calorii şi grăsimi. 100 de grame de conopidă au 25 de kcal (cea fiartă are 75 kcal), nu are grăsimi, are 5.300 de carbohidraţi, proteine – 2 grame. De reţinut este şi faptul că, tot la 100 de grame de conopidă, găsim retinol, acid ascorbic – 46,400 mg, niacină – 0,500 mg, potasiu – 303 mg, fosfor – 44 mg şi sodiu – 30 mg. Consumul acestei legume de cel puţin trei ori pe săptămână previne anemia şi reglează tensiunea arterială.

  • SCURT ISTORIC

Conopida sau “varza de Cipru”, cum a fost denumită la început, provine, după cum ne sugerează şi porecla, din Ciprul antic şi există încă de acum 2.500 de ani. Aceasta a fost cultivată în Persia antică şi în Egipt, Italia, iar în secolul al XVI-lea a ajuns şi pe continentul european.

Conopida şi proprietăţile sale
Conţine enzime, proteine şi vitamine, toate bune pentru a fi folosită în favoarea unui organism sănătos. Conopida are 21 de calorii, vitaminele C, A, B1, B6, B2, fosfor, zinc, calciu, magneziu, fier, mangan, caroten, cupru, nu are colesterol, nu conţine amidon şi poate fi consumată în curele de slăbire.

  • UZ INTERN

Printre proprietăţile importante ale conopidei se numără prevenirea bolilor de inimă, a atacului cerebral, detoxifierea organismului, bun anticancerigen, antireumatic, energizant natural, analgezic, antianemic, oftalmologic, scade nivelul colesterolului şi sprijină sistemul imunitar. Datorita conţinutului de fosfor, conopida are un efect benefic asupra dentiţiei. Conopida poate fi folosită gătită sau murată. Dacă nu s-a folosit toată conopida la gătit, este indicat să se păstreze la rece împachetată în folie, însă nu pentru mult timp. Persoanelor care au probleme cu glanda tiroidă (hipertiroida) le este recomandat consumul moderat de conopidă, deoarece predispune la apariţia guşei endemice. Conopida este benefică şi în cazul bruxismului şi al altor ticuri nervoase.

  • UZ EXTERN

Conopida este benefică şi în combaterea mătreţii. De asemenea, datorită lipsei de colesterol, a unui indice caloric şi glicemic mic şi a calităţii sale, această legumă poate fi inclusă în dieta persoanelor care vor să slăbească sănătos.

  • Conopida este recomandată fumătorilor

Persoanele care fumează ar trebui să consume de câte ori au ocazia conopidă, dar şi brocoli, fiind două legume ce conţin substanţe anticancerigene.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea