Rămâi conectat

Actualitate

Conflict într-o familie din Cugir, pe seama unui boiler şi a unui televizor

Alexandra Mates

Publicat

în

URS Construct

Un echipaj mixt de ordine şi siguranţă publică, format dintr-un jandarm şi un poliţist, a intervenit luni, 4 februarie, pe strada Simion Bărnuţiu din oraşul Cugir şi a aplanat un conflict familial.

Iniţial, la ora 19.40, un bărbat a apelat numărul unic pentru semnalarea situaţiilor de urgenţă – 112 şi a solicitat ajutorul forţelor de ordine pentru că, spunea dânsul, soţia refuză să-i înapoieze câteva bunuri personale. Cei doi soţi sunt despărţiţi în fapt, fără a fi însă divorţaţi, iar prin “bunuri personale” bărbatul a indicat un boiler şi un televizor  pe care, cu ajutorul oamenilor legii, dorea să  le recupereze. Componenţii echipajului mixt i-au indicat să urmeze calea legală pentru a-şi obţine bunurile. În plus, pentru că a apelat abuziv 112, bărbatul în vârstă de 25 de ani a fost sancţionat contravenţional cu avertisment scris. În timp ce se pregătea să părăsească locuinţa, bărbatul şi-a înjurat soţia şi a avertizat-o că, după plecarea jandarmului şi a poliţistului, se va întoarce şi, prin violenţă, îşi va recupera bunurile.  Din cauză că episodul de violenţă verbală a deranjat  ordinea şi liniştea publică şi  a provocat indignarea vecinilor, echipajul mixt a fost nevoit să intervină pentru stoparea acestuia. Bărbatului i s-a amintit din nou să apeleze la căile legale pentru rezolvarea neînţelegerilor cu soţia,  i-au fost expuse consecinţele legale ale faptei sale, iar la final a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 200 de lei.

Pentru prevenirea unor astfel de situaţii oamenii legii reamintesc populaţiei faptul că proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei. În plus, dacă faptele sunt săvârşite în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate amenda este mult mai mare, fiind cuprinsă între  1.000 lei şi 3.000 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor În ultima perioadă, au fost înregistrate mai multe cazuri prin care au fost comise fapte de natură penală, utilizându-se tehnica „spoofing”. Autorii, folosind aplicații VoIP (voice over IP), cu numere de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea