Rămâi conectat

Curier Județean

Conferințe despre învățământ virtual, dedicate Centenarului, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Universitatea din București, în parteneriat cu Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, organizează cea de-a XIII-a ediția a International Conference on Virtual Learning (ICVL) – New Technologies in Education and Research și cea de-a XVI-a a Conferinței Naționale de Învățământ Virtual (CNIV). Evenimentele vor avea loc la Facultatea de Ştiinţe Exacte şi Inginereşti din cadrul Universității ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în perioada 26-27 octombrie 2018 și sunt dedicate Centenarului Marii Uniri 1918.

Cele două evenimente vor aduce în atenția actorilor din educația românească și internațională teme, aplicații, proiecte și cercetări care implică trendurile educaționale curente în domeniul eLearning. Temele speciale pentru edițiile din anul 2018 sunt: Massive Open Online Courses (MOOCs), Google Classroom, Virtual Laboratory and Learning Technologies, Augmented Reality Applications in Education și Design and Development of Online Courseware.

VINERI, 26 octombrie, ora 14.30, la Facultatea de Ştiinţe Exacte şi Inginereşti din cadrul Universității ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia se va desfășura SESIUNEA SPECIALĂ – 16 ani de CNIV  “Instrumente digitale pentru profesori, studenți și elevi în învățare și formare”:

Elit - Gustul Desăvârșit
  • 16 ani de CNIV – LEARNING IS POWER: Școală de e-Learning pentru profesori, studenți și elevi: noutăți și schimbări – http://c3.cniv.ro (Marin Vlada, Conf. univ. dr – coord. Proiecte CNIV & ICVL, Universitatea din Bucureşti)
  • Enciclopedia digitală “România 1918. Oameni, momente și imagini” dedicată Centenarului Marii Uniri de la 1918 – http://romania1918.eu/index.html(Radu Jugureanu, Prof. eContent Manager  – Fundația Siveco România)
  • Digitalizarea procesului educațional – Microsoft Teams și Minecraft Education: „Învață să programezi jucându-te” – http://www.informatica365.ro/ (Adriana Manole, Microsoft România)
  • Unde, când și cum l-am cunoscut pe profesorul Grigore C. Moisil – http://stelianniculescu.ro/ (Stelian Niculescu, Prof. univ. dr., unul din primii informaticieni români)
  • Comunitatea educațională RețeauaEDU.ro – https://reteauaedu.ro(Cosmin Herman, Project Manager, eLearning & Software SRL, Arad)
  • Modelele de excelenţă şi eficienţă didactică – exemple de bună practică – http://www.arlromania.ro/(Liliana Romaniuc, Prof. dr., Asociația Română de Literație -ARL)

În cadrul proiectului ICVL 2018 au fost pregătite și tipărite în volumul Proceedings of ICVL 2018 (ISSN 1844-8933, ISI Proceedings) 82 de lucrări, din 124 propuneri (aflate la adresa http://c3.icvl.eu/2018/news/proceedings-icvl-2018).  De asemenea, în cadrul proiectului CNIV 2018 au fost pregătite și tiparite în volumul CNIV 2018 (ISSN 1842-4708) 52 de lucrări, din 107 propuneri (aflate la adresa  http://c3.cniv.ro/?q=2018/news/volumul-cniv-2018-0).

Cele două volume de lucrări au fost tipărite la Editura Universității din București, cu finanțare de la Ministerul Cercetării și Inovării (MCI), prin Contractul de finanţare a Manifestărilor Ştiinţifice nr. 68M/12.10.2018.

Până în prezent, în cele 13 volume de lucrări de la International Conference on Virtual Learning (ICVL),apar autori de articole din întreaga lume: România, USA, France, United Kingdom, Italy, Belgium, Spain, Portugal, Denmark, Finland, Sweden, Greece, Turkey, Iran, Russia, Kazakhstan, Bulgaria, Republic of Moldova, Hungary, Slovakia, Serbia, Macedonia, Russia, Kazakhstan, Japan, China, Korea, India, Mexico, Nigeria, Morocco, Brazil, South Africa, New Zealand.

Mai multe delalii la adresele celor două proiecte: http://c3.cniv.ro/ , http://c3.icvl.eu/

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Rețeaua de canalizare și stația de epurare de la Arieseni, aproape finalizate: Urmează o investiție de 9 milioane de lei în modernizarea unui drum comunal

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Rețeaua de canalizare și stația de epurare de la Arieseni, aproape finalizate: Urmează o investiție de 9 milioane de lei în modernizarea unui drum comunal

Rețeaua de canalizare și stația de epurare de la Arieseni sunt aproape finalizate. Urmează o nouă investiție de 9 milioane de lei la DC Valea Șteiului-Pătrăhăițești care, pe o lungime de 4,5 Km, va fi complet modernizat.

„Legătura strânsă și eficientă dintre Consiliul Județean și primăriile din Alba înseamnă investiții utile, în beneficiul cetățenilor

Mă bucur să anunț că rețeaua de canalizare și stația de epurare, atât de așteptate la Arieseni, sunt aproape finalizate. O lucrare începută de Gheorghe Pantea, primarul comunei, exact la preluarea mandatului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Urmează o nouă investiție pe programul Anghel Saligny, in valoare de 9 milioane lei. DC Valea Șteiului-Pătrăhăițești care, pe o lungime de 4,5 Km, va fi complet modernizat.

Vreau să felicit autoritățile locale din Arieșeni pentru felul în care colaborează cu noi, cei din cadrul CJ, și dau asigurări locuitorilor din Alba că fiecare comunitate din județ ne este la fel de dragă și importantă. Fiindcă, cetățenii sunt angajatorii noștri, ai celor din instituții. Niciodată, invers!”, a transmis Marius Hațegan, vicepreședintele CJ Alba pe Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO|Proiecte pentru valorificarea Cetății Dacice din Cugir și casei Dr. Av. Ioan Mihu din Vinerea: Parteneriat între primărie și CJ Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO|Proiecte pentru valorificarea Cetății Dacice din Cugir și casei Dr. Av. Ioan Mihu din Vinerea: Parteneriat între primărie și CJ Alba

Primăria Orașului Cugir și Consiliul Județean Alba intenționează să-și unească eforturile pentru dezvoltarea unor proiecte care să pună în valoare potențialul cultural-istoric al celor două obiective. Reprezentanții instituțiilor s-au întâlnit astăzi, la Cugir, pentru a analiza mijloacele și resursele necesare, precum și termenii unui protocol de colaborare în acest sens.

La întâlnire au fost prezenți Președintele C.J. Alba, Ion Dumitrel, Administratorul Public al CJ Alba, Dan Popescu și Directorul Muzeului Unirii, Gabriel Tiberiu Rustoiu. Întânirea a fost găzduită de către Primarul Cugirului Adrian Teban, viceprimarul Călin Furdui și reprezentanții Centrului Cultural Cugir care au avansat o serie de propuneri cu privire la viitorul celor două obiective istorice. Acestea sunt văzute ca posibile destinații de turism cultural, cu impact pozitiv asupra comunității zonale.

Principala propunere a autorităților locale în ceea ce privește Cetatea este aceea de a creea un produs cultural-turistic și de a reconstitui unele obiective de pe acropola cetății dacice.

Elit - Gustul Desăvârșit

În ceea ce privește fosta gospodărie natală a Dr. Av. Ioan Mihu, dorința mai veche a comunității locale este de a creea o casă memorială și un centru de activități culturale.

Întâlnirea de la Cugir s-a finalizat cu o vizită în teren și cu angajamentul unor ședințe viitoare de aprobare a viitoarelor proiecte.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil ocrotitorii spirituali ai Jandarmeriei Române

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, sărbătoriți pe 8 noiembrie, sunt ocrotitorii spirituali ai Jandarmeriei Române.

”Momentele aniversare sunt întotdeauna ocazii în care ne bucurăm de reușite, de împlinirile pe care locul de muncă, camarazii și misiunile pe care le desfășurăm, ni le oferă. Noi, Jandarmeria Alba, o instituție cu responsabilitate în asigurarea ordinii publice și a siguranței naționale, ne străduim să contribuim la promovarea iubirii față de patrie și popor și la păstrarea valorilor spirituale și materiale, aflându-ne tot timpul în slujba patriei și în folosul cetățenilor, apărând legea și demnitatea persoanei umane.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: Mesaje: La mulţi ani Mihai, Mihaela, Gabriel şi Gabriela!

Încredințați de folosul și ajutorul pe care Sfinții Arhangheli îl reprezintă pentru Jandarmeria Română și pentru fiecare jandarm în parte, ca ocrotitori spirituali, dorim tuturor jandarmilor mult spor în activitatea împlinită spre binele societății și îi felicităm în mod deosebit pe cei care-și serbează ziua onomastică, dorindu-le ani mulți, cu pace și bucurie, cu sănătate și fericire!

Rămânem în continuare la datorie, pregătiţi să acordăm sprijin şi vom continua activitatea noastră în spiritul dăruirii şi apărării cetăţeanului, prin devotement şi profesionalim.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea