Rămâi conectat

Curier Județean

Concursul de traduceri literare și de specialitate pentru studenți și elevi, în 31 martie – 1 aprilie, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Alba, Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, British Council, Cluj-Napoca, Asociația „Alba-Manche Împreună” AMI, Institut français, Cluj-Napoca, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” și Consiliul Judeţean Alba organizează, în perioada 31 martie– 01 aprilie 2017, activitățile de atelier ale Concursului național de traduceri literare şi de specialitate pentru studenți și elevi, aflat la cea de-a VI-a ediție.

Concursul are două secţiuni distincte, traduceri de texte literare și traduceri de texte specializate, din limba română în limbile engleză sau franceză. Calendarul evenimentului din acest an include Festivitatea de deschidere,vineri, 31 martie, ora 10.00, în Aula mică, Corp C, activități de atelier conform programului atașat, precum și Festivitatea de premiere, ce va avea loc sâmbătă, 01 aprilie, ora 10.30, în Aula mică, Corp C.

Ținând cont de specificul concursului, vor fi înmânate 26 de premii în cărți și alte materiale educaționale obținute cu sprijinul partenerilor evenimentului: Consiliul Judeţean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”, care ne-au pus la dispoziție, cu generozitate, fondul de carte necesar pentru premierea câștigătorilor.

La ediția din acest an participă cu traduceri 42 de studenți din centrele universitare din țară: Universitatea „Transilvania” din Brașov, Universitatea din Craiova, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea „Petru Maior” și Universitatea „Sapienția” din Tîrgu Mureș, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, precum și studenți din Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

La secțiunea dedicată elevilor din învățământul preuniversitar participă cu lucrări 62 de elevi din județele Hunedoara, Alba, Sibiu și Cluj.

În acest an, ca o noutate, evenimentele primei zile se vor desfășura în incinta Centrului Cultural Castel Sâncrai, restaurat și patronat de Consiliul Județean Alba.

Tot la ediția din acest an, programul activităților include, pe lângă atelierele de traducere cu care participanții s-au obișnuit deja și o lansare de carte a autoarei Emilia Ivancu. Titlul cărții este Noaptea în care focurile vor arde până la capăt publicată în 2016 la Editura Eikon.

Vineri, 31 martie 2017

10.00 – 10.30 Deschiderea oficială (Aula Mică, corp C) Prof. univ. dr. Daniel Breaz, Rector al Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia Conf. univ. dr. Gabriel Bărbuleţ, Director al Departamentului de Filologie al Facultăţii de Istorie şi Filologie

10.30-11.00 Pauză 11.00 – 13.00 Proba practică de traducere (S7, S8)

13.00 – 15.00 Prânz (opţional – cantina universității)

15.00 Plecarea spre Centrul Cultural Castel Sâncrai cu autocarul din fața Universității

16.00 – 18.00 Ateliere: Între intenţia scriitorului şi arta traducătorului Dr. Liana Pioraș (Franceză) şi At Home or Lost in Translation? Dr. Emilia Ivancu (Engleză)

18.00 – 18.30 Pauză 18.30 – 19.30 Lansare de carte: Emilia Ivancu, Noaptea în care focurile vor arde până la capăt (Editura Eikon, 2016)

19.30/20.00 Întoarcerea cu autocarul la Universitate

Sâmbătă, 01 aprilie 2017

10.30 – 11.30 Festivitatea de decernare a premiilor. (Aula Mică, corp C). Conf. univ. dr. Teodora Iordăchescu, Decan al Facultății de Istorie și Filologie Închiderea oficială a activităţilor.

11.30 – 12.00 Pauză

12.00 Vizitarea Cetăţii Alba Carolina. (opțional)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu Un accident s-a produs în 20 aprilie, în jurul orei 14:00, în Alba Iulia, pe strada Tudor Vladimirescu. Din fericire, persoanele implicate nu au fost rănite. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea măsurilor specifice, cu două autospeciale, la un accident […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea