Concursul „Alba Iulia, Cealaltă Capitală” devine tot mai atractiv pentru elevi
Concursul interliceal pe teme de istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală” tinde să devină o tradiţie. După succesul de care s-a bucurat competiţia de anul trecut, organizatorii le dau posibilitatea tinerilor din Alba Iulia să se întreacă din nou, iar interesul pe care elevii îl manifestă nu poate să fie decât îmbucurător.
Competiţia va avea loc săptămâna viitoare şi va consta în două etape: semifinalele şi finala. Vor participa grupe de câte patru elevi de la Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul”, Liceul de Arte, Colegiul HCC, Colegiul Tehnic Apulum, Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Mitropolit Simion Ştefan”, Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa”, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” şi de la Colegiul de Afaceri.
Cele două semifinale sunt probramate să aibă loc marţi, la Sala Unirii, iar finala se va desfăşura vineri la Sala de Bal din incinta Alba Mall.
În faza semifinalelor, elevii vor susţine o probă scrisă în care vor avea de răspuns la un set de 20 de întrebări despre istoria municipiului Alba Iulia. Cei care se vor califica în finală, vor susţine o probă mai grea, care va consta în întrebări cu răspunsuri rapide
Premiile sunt atractive atât pentru elevi cât şi pentru profesorii care îi pregătesc. Câştigătorii locului I vor primi un premiu în valoare de 5.000 de lei, locul II – 3.500 de lei, iar locul al III-lea – 2.500 de lei, iar menţiunea se va premia cu 1.000 de lei. Banii se vor împărţi în mod egal, între cei patru elevi participanţi şi profesor.
Scopul întrecerii este acela de a deschide apetitul elevilor pentru istorie, în speţă istoria municipiului Alba Iulia. Concursul este organizat de către Muzeul Naţional al Unirii, Primăria municipiului Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului) Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o oră
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor