Rămâi conectat

Curier Județean

CONCURS reCreate Solutions: Elevii din zona rurală a județului Alba sunt provocați să găsească soluții pentru mediul înconjurător 

Ziarul Unirea

Publicat

în

CONCURS reCreate Solutions: Elevii din zona rurală a județului Alba sunt provocați să găsească soluții pentru mediul înconjurător

reCreate Solutions este un concurs destinat tinerilor din zona rurală a județului Alba, elevi din clasele 1-12. Aceștia sunt puși în fața unor provocări de a găsi defecte sau îmbunătățiri legate de mediul înconjurător și să vină cu soluții pentru acestea.

Există 3 categorii în care tinerii se pot implica și anume: crearea unor machete realizate cu materiale sustenabile, esee argumentativ și simularea unui proiect de ecologie, unde tinerii au oportunitatea de a deveni mici manageri de proiect și pe care îl vor putea prezenta mai departe la gala festivă de decernare a premiilor.

Proiectul reLeaf Present este un proiect care își propune să educe persoanele din zona rurală în legătura cu adoptarea și menținerea unui stil de viață mai ecologic, respectiv modalități practice prin care pot fi mai activi din punct de vedere civic. Până în momentul de față am reușit sa susținem webinarii pe aceste teme, să plantăm 500 de puieți în comuna Vințu de Jos împreuna cu localnicii și să strângem un număr semnificativ de producători locali cărora le vom oferi serviciile noastre de PR și grafică pentru a le crea un brand mai vizibil și accesibil, astfel vom reuși să consumăm de la producătorii noștri locali mult mai ușor.

Premiile vor consta în biciclete, laptop, imprimantă, skateboard și trotinete, iar jurizarea va fi realizată de către membri asociaților partenere și din Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Perioada de înscrieri este 1-15 Martie 2022
Perioada în care se pot realiza proiectele este din 15 Martie – 15 Aprilie 2022
Gala de premiere va avea loc în luna Mai

Proiectul este derulat de Asociația Xeo, Universitatea 1 Decembrie 1918, Rotary Club Alba și Asociația Biciclim, prin programul Active Citizen Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Asociația Xeo este organizația care a luat naștere în urma implicării tinerilor din Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia în concursul internațional de robotică First Tech Challenge.

Pentru mai multe detalii despre concurs puteți accesa paginile de Facebook și Instagram ale Asociaței Xeo și reLeaf Present.

Contact: [email protected] Nr. Telefon: 0753052944


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO | Diana Șoșoacă dată afară din plenul Parlamentului European: A întrerupt de 3 ori ședința

Bera Larisa

Publicat

în

VIDEO | Diana Șoșoacă dată afară din plenul Parlamentului European: A întrerupt de 3 ori ședința Eurodeputata Diana Iovanovici-Şoşoacă a fost evacuată joi, 18 iulie 2024, din sala de plen a Parlamentului European, după ce a întrerupt ședința de 3 ori. Citește și: Răsturnare spectaculoasă de situație la alegerile europarlamentare 2024: Partidul lui Șoșoacă, aproape […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea