Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Concurs la Institutul Național al Magistraturii: 67 de candidați din Alba susțin astăzi proba de verificare a cunoştinţelor juridice

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În total, 67 de candidați din Alba susțin astăzi proba eliminatorie tip grilă de verificare a cunoştinţelor juridice din cadrul primei etape a concursurilor organizate de Institutul Naţional al Magistraturii. Dintre aceștia 49 sunt pe lista candidaților de la admiterea la INM iar alți 18 pe lista pentru admitere în magistratură.

Testul-grilă de verificare a cunoştinţelor juridice cuprinde 100 de întrebări, câte 25 pentru fiecare dintre disciplinele de concurs. Fiecare răspuns corect primeşte 1 punct, care are ca echivalent 10 sutimi în sistemul de notare de la 1 la 10. Timpul necesar pentru formularea răspunsurilor la întrebările din testul-grilă este cel stabilit de comisia de elaborare a subiectelor pentru această proba şi nu poate depăşi 4 ore, socotite din momentul în care s-a încheiat distribuirea testelor către toţi candidaţii.

Lucrările se noteaza cu “Admis” sau “Respins”, în funcţie de punctajul obţinut de candidat. Sunt declaraţi admişi la această probă candidaţii care au obţinut minimum 70 de puncte, echivalentul notei 7.

*Concursul de admitere la Institutul Național al Magistraturii se organizează pentru ocuparea unui număr de 200 locuri de auditori de justiţie. Din cele 200 de locuri de auditori de justiţie, 100 sunt alocate pentru ocuparea funcţiei de judecător şi 100 pentru ocuparea funcţiei de procuror. La finalizarea primului an de studii auditorii de justiţie vor opta, în ordinea mediilor şi în raport cu numărul posturilor, pentru funcţia de judecător sau procuror. Pentru acest examen s-au înscris în total 3.634 de persoane dintre care 19 s-au retras iar 12 au fost respinși astfel că se înregistrează o concurență de 18 candidați pe un loc.

*Concursul de admitere în magistratură se organizează pentru ocuparea unui număr de 50 de posturi de judecător la judecătorii și 50 de posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii. S-au înscris 1.324 de persoane dintre care 20 s-au retras și 40 au fost respinși, rezultând o concurență de 12 candidați pe un loc.

Potrivit Institutului Național al Magistraturii, pentru instanțele arondate la Curtea de Apel Alba Iulia au fost scoase la concurs 5 posturi de judecători (3 la Judecătoria Deva, 1 la Judecătoria Petroșani și 1 la Judecătoria Sebeș) iar pentru procurori există alte 3 posturi (1 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud, 1 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu și 1 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Avertismentul experților despre noua înșelătorie telefonică din România: Ce este metoda „spoofing”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Avertismentul experților despre noua înșelătorie telefonică din România: Ce este metoda „spoofing” Directoratul Național de Securtitate Cibernetăică (DNSC) a emis un avertisment cu privire la o nouă metodă de fraudă care afectează românii. Această schemă implică folosirea unei tehnici cunoscute sub numele de „spoofing”, prin care atacatorii manipulează afișarea numărului de telefon pentru a părea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea