Concurs de proiecte de arhitectură cu premii – campinguri turistice în Şugag şi Rimetea, judeţul Alba
Consiliul Județean Alba anunță organizarea unui concurs de proiecte de arhitectură, ce se va desfășura în perioada iunie – august 2014 și are ca și obiect studierea posibilităţii amplasării unor campinguri in două zone turistice distincte din cadrul judeţului Alba, respectiv in zona Luncile Prigoanei – comuna Şugag şi in Comuna Rimetea (FOTO), judeţul Alba.
Concurenţii pot fi arhitecţi/urbanişti sau studenţi la arhitectură/urbanism, iar cele mai bune proiecte la fiecare dintre cele două secțiuni vor fi răsplătite cu premi în valoare de 22.000 de lei.
La concurs se poate participa individual sau în echipă. Lucrările înscrise în concurs vor fi verificate și evaluate de către o comisie tehnică și un juriu format din arhitecți și specialiști din domeniu. Indemnizaţia membrilor cooptati in juriu va fi de 2.000 lei, impozabil, pentru fiecare membru.
SECŢIUNEA 1 – AMENAJARE CAMPING Zona Luncile Prigoanei, Comuna Şugag, jud. Alba
Amplasament
Zona Luncile Prigoanei situată in sudul comunei Şugag pe versantul nord-estic al Munţilor Şureanu dispune de un uriaş potenţial de dezvoltare turistică, fiind o zona deosebit de pitorească, cu un potenţial natural şi antropic, deosebit de valoros, inclus in situl Natura 2000.
In conformitate cu prevederile Legii nr. 526/2003 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare a turismului ”Schi in Romania ”, zona Poarta Raiului – Şureanu este una din zonele identificate pentru dezvoltarea domeniului schiabil şi practicarea altor sporturi de iarnă.
Frumuseţea peisajului montan, lipsa factorilor poluanţi precum şi poziţia intr-un areal turistic renumit face ca această zonă să permită practicarea turismului in tot timpul anului.
Elementele cadrului natural – forme de relief, vegetaţie, cursuri de apă, climat, au o valoare turistică deja consacrată. Obiective precum Iezerul Şureanu (rezervaţie naturală), creasta Şureanu, Varful lui Pătru, Valea superioara a Sebeşului şi renumitul loc Poarta Raiului – cunoscută din operele lui Sadoveanu, sunt puncte de mare atracţie turistică pentru iubitorii drumeţiei montane.
Afluxul turiştilor in zonă a crescut in ultimii ani odată cu reabilitarea drumului naţional DN76C (E81/Sebeş – Şugag – Obarşia Lotrului – Ranca – Novaci – DN67) cunoscut şi sub numele de Transalpina.
SECŢIUNEA 2 – AMENAJARE CAMPING Comuna Rimetea, jud. Alba
Amplasament
Trascăului, intr-o zonă deosebit de pitorească. Nota dominantă a peisajului este dată de relieful carstic, prin masivele muntoase din latura estică şi vestică a depresiunii. Partea estică este dominată de Colţii Trascăului, un masiv golaş cu numeroase forme exocarstice, iar partea vestică reprezintă culmile estice ale Bedeleului, cu versanţii acoperiţi de vegetaţie.
Peisajul zonei este deosebit de pitoresc, fiecare element component prezentand interes, două dintre acestea fiind declarate rezervaţii naturale, respectiv ”Muntele Piatra Secuiului” şi ”Cheile Siloşuluf\
Peisajul de o frumuseţe rara, precum si arhitecura specifică, unică, cu casele albe si ferestre verzi ce pastreaza inca atmosfera de secol 19, atrag anual mii de turişti.
Localitatea Rimetea se află la o distanţă de 56 km de Municipiul Alba Iulia şi la 25 km de Municipiul Aiud, accesul putandu-se face din DN1(E60) din municipiul Aiud, pe DJ107M. Drumul judeţean DJ107M traversează cele două localităţi componente ale comunei, Rimetea şi Colţeşti.
Amplasamentul propus in cadrul acestei secţiuni are o suprafaţă de 16.600 mp, fiind situat in intravilanul satului Rimetea.
Reguamentul și cuantumul premiilor urmează să fie aprobate de consilierii județeni în cadrul ședinței ordinare a C.J. Alba de joi, 29, mai.
Cuantumul premiilor ce urmează a fi acordate în cadrul „Concursului de arhitectură – AMENAJARE CAMPING”:
Secţiunea 1 – AMENAJARE CAMPING zona Luncile Prigoanei, comuna Şugag, Judeţul Alba
– Premiul I – 5.000 lei
– Premiul II – 3.000 lei
– Premiul III – 2.000 lei
– Menţiune – 1.000 lei
TOTAL = 11.000 lei
Secţiunea 2 – AMENAJARE CAMPING comuna Rimetea, Judeţul Alba
– Premiul I – 5.000 lei
– Premiul II – 3.000 lei
– Premiul III – 2.000 lei
– Menţiune – 1.000 lei
TOTAL = 11.000 lei
Concurenţii au dreptul de a solicita clarificări privind conţinutul documentaţiei de concurs, numai în scris, direct, prin fax sau e-mail, către Secretariatul concursului, fax nr 0258813325 e-mail: [email protected]
Termenul limită de adresare a întrebărilor este: maxim 20 de zile de la data lansării concursului.
3.3.2. Organizatorii au obligaţia de a răspunde întrebărilor adresate de concurenţi în maxim 3 zile lucrătoare de la adresarea întrebărilor.
Răspunsurile vor fi transmise pe site-ul Consiliului Judeţean Alba (www.cialba.ro), la secţiunea referitoare la concurs (Informaţii publice – Concurs de arhitectura Amenajare camping)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Florin Roman, președinte al Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă, în noul Parlament
Florin Roman, președinte al Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă, în noul Parlament Florin Roman va ocupa în perioada următoare funcția de președinte a Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă. Citește și: Cum şi-au împărţit […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun