Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Concurs de proiecte de arhitectură cu premii – campinguri turistice în Şugag şi Rimetea, judeţul Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Județean Alba anunță organizarea unui concurs de proiecte de arhitectură, ce se va desfășura  în perioada iunie – august 2014 și are ca și obiect studierea posibilităţii amplasării unor campinguri in două zone turistice distincte din cadrul judeţului Alba, respectiv in zona Luncile Prigoanei – comuna Şugag şi in Comuna Rimetea (FOTO), judeţul Alba.

festival zbor parapanta Rimetea 2014 (40)Concurenţii pot fi arhitecţi/urbanişti sau studenţi la arhitectură/urbanism, iar cele mai bune proiecte la fiecare dintre cele două secțiuni vor fi răsplătite cu premi în valoare de 22.000 de lei.

La concurs se poate participa individual sau în echipă. Lucrările înscrise în concurs vor fi verificate și evaluate de către o comisie tehnică și un juriu format din arhitecți și specialiști din domeniu. Indemnizaţia membrilor cooptati in juriu va fi de 2.000 lei, impozabil, pentru fiecare membru.

SECŢIUNEA 1 AMENAJARE CAMPING Zona Luncile Prigoanei, Comuna Şugag, jud. Alba

Amplasament

Zona Luncile Prigoanei situată in sudul comunei Şugag pe versantul nord-estic al Munţilor Şureanu dispune de un uriaş potenţial de dezvoltare turistică, fiind o zona deosebit de pitorească, cu un potenţial natural şi antropic, deosebit de valoros, inclus in situl Natura 2000.

In conformitate cu prevederile Legii nr. 526/2003 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare a turismului ”Schi in Romania ”, zona Poarta Raiului – Şureanu este una din zonele identificate pentru dezvoltarea domeniului schiabil şi practicarea altor sporturi de iarnă.

Frumuseţea peisajului montan, lipsa factorilor poluanţi precum şi poziţia intr-un areal turistic renumit face ca această zonă să permită practicarea turismului in tot timpul anului.

Elementele cadrului natural – forme de relief, vegetaţie, cursuri de apă, climat, au o valoare turistică deja consacrată. Obiective precum Iezerul Şureanu (rezervaţie naturală), creasta Şureanu, Varful lui Pătru, Valea superioara a Sebeşului şi renumitul loc Poarta Raiului – cunoscută din operele lui Sadoveanu, sunt puncte de mare atracţie turistică pentru iubitorii drumeţiei montane.

Afluxul turiştilor in zonă a crescut in ultimii ani odată cu reabilitarea drumului naţional DN76C (E81/Sebeş – Şugag – Obarşia Lotrului – Ranca – Novaci – DN67) cunoscut şi sub numele de Transalpina.

 

SECŢIUNEA 2 – AMENAJARE CAMPING Comuna Rimetea, jud. Alba

Amplasament

Trascăului, intr-o zonă deosebit de pitorească. Nota dominantă a peisajului este dată de relieful carstic, prin masivele muntoase din latura estică şi vestică a depresiunii. Partea estică este dominată de Colţii Trascăului, un masiv golaş cu numeroase forme exocarstice, iar partea vestică reprezintă culmile estice ale Bedeleului, cu versanţii acoperiţi de vegetaţie.

Peisajul zonei este deosebit de pitoresc, fiecare element component prezentand interes, două dintre acestea fiind declarate rezervaţii naturale, respectiv ”Muntele Piatra Secuiului” şi ”Cheile Siloşuluf\

Peisajul de o frumuseţe rara, precum si arhitecura specifică, unică, cu casele albe si ferestre verzi ce pastreaza inca atmosfera de secol 19, atrag anual mii de turişti.

Localitatea Rimetea se află la o distanţă de 56 km de Municipiul Alba Iulia şi la 25 km de Municipiul Aiud, accesul putandu-se face din DN1(E60) din municipiul Aiud, pe DJ107M. Drumul judeţean DJ107M traversează cele două localităţi componente ale comunei, Rimetea şi Colţeşti.

Amplasamentul propus in cadrul acestei secţiuni are o suprafaţă de 16.600 mp, fiind situat in intravilanul satului Rimetea.

Reguamentul și cuantumul premiilor urmează să fie aprobate de consilierii județeni în cadrul ședinței ordinare a C.J. Alba de joi, 29, mai.

Cuantumul premiilor ce urmează a fi acordate în cadrul „Concursului de arhitectură – AMENAJARE CAMPING”:

Secţiunea 1 – AMENAJARE CAMPING zona Luncile Prigoanei, comuna Şugag, Judeţul Alba

– Premiul I – 5.000 lei

– Premiul II – 3.000 lei

– Premiul III – 2.000 lei

– Menţiune – 1.000 lei

TOTAL = 11.000 lei

Secţiunea 2 – AMENAJARE CAMPING comuna Rimetea, Judeţul Alba

– Premiul I – 5.000 lei

– Premiul II – 3.000 lei

– Premiul III – 2.000 lei

– Menţiune – 1.000 lei

TOTAL = 11.000 lei

Concurenţii au dreptul de a solicita clarificări privind conţinutul documentaţiei de concurs, numai în scris, direct, prin fax sau e-mail, către Secretariatul concursului, fax nr 0258813325 e-mail: [email protected]

Termenul limită de adresare a întrebărilor este: maxim 20 de zile de la data lansării concursului.

3.3.2. Organizatorii au obligaţia de a răspunde întrebărilor adresate de concurenţi în maxim 3 zile lucrătoare de la adresarea întrebărilor.

Răspunsurile vor fi transmise pe site-ul Consiliului Judeţean Alba (www.cialba.ro), la secţiunea referitoare la concurs (Informaţii publice Concurs de arhitectura Amenajare camping)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea