Concurs de idei pentru a aduce Palatul Princiar din Alba Iulia, reşedinţă a principilor transilvăneni, dar şi a lui Mihai Viteazul, la strălucirea de altădată
Institutul pentru Politici Publice (IPP) în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia organizează, în perioada 7-31 martie 2017, un concurs de idei pentru transformarea și reintroducerea în circuitul urban a unui important sit istoric (Palatul Principilor) nefuncțional în prezent, dar cu potențial de revitalizare.
Intenția este de a stimula interesul comunității locale în vederea implicării în mod activ în valorificarea patrimoniului cultural deținut de cea mai importantă clădire adminstrativă din Transilvania și de a răspunde obiectiv nevoilor cetățenilor.
Procesul de revitalizare a spațiilor din cadrul situl mai sus menționat a fost prioritar pentru municipalitate, asftel că în prezent se află în derulare un contract de servicii de proiectare pentru obiectivul “CONSERVAREA, RESTAURAREA ȘI VALORIFICAREA DURABILĂ A ANSAMBLULUI PALATUL PRINCIPILOR DIN ALBA IULIA”, încheiat între municipalitate și S.C. K&K STUDIO DE PROIECTARE S.R.L.
Participanții înscriși în competiție au posibilitatea de a depune proiecte pentru oricare din spațiile aparținătoare Palatului Principilor, mai puțin corpul E, acesta fiind inclus într-un proiect de restaurare finanțat în cadrul POR 2014-2020, aflat în prezent în proces de evaluare.
Regulamentul este disponibil la următoarea adresa: http://www.ipp.ro/concurs-de-idei-pentru-revitalizarea-palatului-principilor/.
Dintre toate proiectele prezentate, un singur proiect va fi desemnat câștigător, prin parcurgerea câtorva etape (explicate mai jos), atât cu ajutorul specialiștilor, cât și prin exprimarea preferințelor de către cetățeni.
Înscrierea la concurs se poate face DOAR prin completarea acestui formular online, în perioada 7-24 martie 2017. Prima etapă presupune verificarea, de către IPP, a îndeplinirii condițiilor de eligibilitate. Data limită: 24 martie 2017. În a doua etapă, proiectele care au parcurs cu succes etapa de verificare formală vor fi disponibile online pentru a fi cunoscute de orice persoană interesată și pentru a primii reacții de la cetățeni.
Jurizarea online se va desfășura în perioada 24-31 martie 2017. În a treia etapă, juriul va selecta câștigătorul până la data de 31 martie 2017. Anunțarea câștigătorului se va face într-o conferință de presă, în prezența liderilor autorității publice locale. Câștigătorul va putea aduce machetele, planșele sau își vor putea proiecta randările în fața cetățenilor. Cu aceeași ocazie câștigătorului i se va înmâna trofeul Orașul user-friendly.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Campania „Zâmbete de Crăciun”: 750 de copii defavorizați din județul Alba au primit cadouri de la Crucea Roșie Filiala Alba
Campania „Zâmbete de Crăciun”: 750 de copii defavorizați din județul Alba au primit cadouri de la Crucea Roșie Filiala Alba Filiala Alba a Crucii Roșii a oferit cadouri pentru 750 de copii defavorizați din Alba în cadrul campaniei „Zâmbete de Crăciun”. Crucea Roșie Română Filiala Alba împreună cu Star Assembly și Star Transmission au oferit […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 16 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 20 de ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 8 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor