Rămâi conectat

Curier Județean

Concurs cultural-sportiv pentru elevii din judeţul Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Judeţean Alba lansează un nou concurs pentru elevii din judeţul Alba în cadrul proiectului cultural-sportiv „Turism cu manualul de istorie”. Prima ediţie a concursului se desfăşoară în perioada 8-9 iulie, în zona Terasei Schit din Alba Iulia, reunind peste 300 de elevi de gimnaziu şi liceu de la aproximativ 50 de şcoli din tot judeţul. Elevii, organizaţi în echipaje compuse din trei băieţi, trei fete şi un cadru didactic, se vor întrece în cadrul a şapte probe de concurs, pe categoriile de gimnaziu şi liceu: proba de istorie, proba de botanică, proba de orientare sportivă, proba aplicativă, proba de acordare a primului ajutor, proba gastronomică şi proba de circulaţie. Ei vor trebui să-şi instaleze corturile şi să-şi amenajeze tabăra, să gătească o tocăniţă de cartofi, să parcurgă o pistă cu obstacole, să parcurgă un traseu de orientare sportivă folosind harta şi busola, să recunoască plante din zona de concurs precum şi să răspundă la întrebări legate de momente importante din istoria judeţului Alba. Pentru fiecare probă se vor acorda puncte, clasamentul general întocmindu-se prin centralizarea punctelor obţinute de echipajul concurent la fiecare probă în parte.
Câştigătorii competiţiei vor fi recompensaţi de către Consiliul Judeţean Alba cu premii constând în echipament sportiv, cupe şi diplome. Astfel, atât la categoria gimnaziu cât şi la liceu, câştigătorii locului I vor primi câte un cort pentru fiecare membru al echipajului, cei de pe locul al II-lea vor primi câte un sac de dormit pentru fiecare membru al echipajului, iar cei de pe locul al III-lea vor primi câte o minge de fotbal pentru fiecare membru al echipajului. „Proiectul pune în valoare bogăţiile turistice şi culturale ale judeţului Alba, fiind o soluţie comodă şi atractivă de învăţare pentru tineri. Obiectivul acestui concurs este acela de a promova valorile culturale şi istorice ale judeţului nostru în rândul tinerilor, prin turism şi activităţi extra-şcolare, ajutând la crearea unei atitudini de respect şi protecţie faţă de mediul înconjurător şi faţă de obiectivele şi monumentele ce alcătuiesc patrimoniul naţional”, a declarat Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba. Festivitatea de premiere a câştigătorilor are loc azi, de la ora 14.00. (N.L.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea