Rămâi conectat

Curier Județean

Concurs cultural-sportiv pentru elevii din judeţul Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Consiliul Judeţean Alba lansează un nou concurs pentru elevii din judeţul Alba în cadrul proiectului cultural-sportiv „Turism cu manualul de istorie”. Prima ediţie a concursului se desfăşoară în perioada 8-9 iulie, în zona Terasei Schit din Alba Iulia, reunind peste 300 de elevi de gimnaziu şi liceu de la aproximativ 50 de şcoli din tot judeţul. Elevii, organizaţi în echipaje compuse din trei băieţi, trei fete şi un cadru didactic, se vor întrece în cadrul a şapte probe de concurs, pe categoriile de gimnaziu şi liceu: proba de istorie, proba de botanică, proba de orientare sportivă, proba aplicativă, proba de acordare a primului ajutor, proba gastronomică şi proba de circulaţie. Ei vor trebui să-şi instaleze corturile şi să-şi amenajeze tabăra, să gătească o tocăniţă de cartofi, să parcurgă o pistă cu obstacole, să parcurgă un traseu de orientare sportivă folosind harta şi busola, să recunoască plante din zona de concurs precum şi să răspundă la întrebări legate de momente importante din istoria judeţului Alba. Pentru fiecare probă se vor acorda puncte, clasamentul general întocmindu-se prin centralizarea punctelor obţinute de echipajul concurent la fiecare probă în parte.
Câştigătorii competiţiei vor fi recompensaţi de către Consiliul Judeţean Alba cu premii constând în echipament sportiv, cupe şi diplome. Astfel, atât la categoria gimnaziu cât şi la liceu, câştigătorii locului I vor primi câte un cort pentru fiecare membru al echipajului, cei de pe locul al II-lea vor primi câte un sac de dormit pentru fiecare membru al echipajului, iar cei de pe locul al III-lea vor primi câte o minge de fotbal pentru fiecare membru al echipajului. „Proiectul pune în valoare bogăţiile turistice şi culturale ale judeţului Alba, fiind o soluţie comodă şi atractivă de învăţare pentru tineri. Obiectivul acestui concurs este acela de a promova valorile culturale şi istorice ale judeţului nostru în rândul tinerilor, prin turism şi activităţi extra-şcolare, ajutând la crearea unei atitudini de respect şi protecţie faţă de mediul înconjurător şi faţă de obiectivele şi monumentele ce alcătuiesc patrimoniul naţional”, a declarat Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba. Festivitatea de premiere a câştigătorilor are loc azi, de la ora 14.00. (N.L.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Peste 450 de elevi de gimnaziu și liceu din județul Alba au participat la activități interactive cu polițiștii, dedicate siguranței

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 450 de elevi de gimnaziu și liceu din județul Alba au participat la activități interactive cu polițiștii, dedicate siguranței

În săptămâna care se încheie, peste 450 de elevi de gimnaziu și liceu din județul Alba au participat la activități interactive cu polițiștii, dedicate siguranței.

În perioada 18- 22 septembrie 2023, polițiștii Biroului de Siguranță Școlară, alături de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, ai Serviciului Rutier și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu specialiști ai Centrului regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, au continuat informarea elevilor, în ceea ce privește consecințele unui comportament delincvent.

Elit - Gustul Desăvârșit

Au fost organizate întâlniri cu elevi din Ocna Mureș, Stremț, Geoagiu de Sus, Unirea, Lupșa, Poiana Vadului și Sântimbru, temele abordate fiind legate de siguranța în mediul școlar, interacțiunea cu persoanele necunoscute, cu grupul de prieteni, bullyingul și consecințele acestuia, precum și de accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului.

Totodată, elevilor le-au fost expuse aspecte legate de traficul de persoane, consumul de tutun, alcool și substanțe psihoactive, în scopul prevenirii victimizării, adolescenții fiind încurajați să dezvolte comportamente corecte din punct de vedere social.

Și în această săptămână, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu cei ai Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia, au luat parte la ședințele cu părinții care au fost organizare în unități de învățământ din municipiul reședință de județ.

Polițiștii le-au reamintit copiilor regulile de deplasare pe drumurile publice în calitate de pietoni și importanța respectării normelor rutiere, iar, prin jocuri interactive, regulile au fost repetate și puse în practică.

De asemenea, peste 50 de cadre didactice care au luat parte la aceste activități vor reproduce mesajele polițiștilor, în cadrul activităților didactice pe care le desfășoară.

Siguranța elevilor reprezintă și în acest an școlar, prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Alba, iar acțiunile informativ – preventive, dedicate lor vor fi continuate pe toată durata acestuia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

SCANDAL la Sebeș: Cinci tineri s-au luat la bătaie în fața unui local. Un tânăr de 18 ani, reținut pentru 24 de ore

Ziarul Unirea

Publicat

în

SCANDAL la Sebeș: Cinci tineri s-au luat la bătaie în fața unui local. Un tânăr de 18 ani, reținut pentru 24 de ore

La data de 21 septembrie 2023, polițiștii din Sebeș au identificat 5 tineri cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, din Sebeș, Alba Iulia și Cugir, care sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și lovire sau alte violențe.

În sarcina acestora s-a reținut faptul că, în noaptea de 18/19 septembrie 2023, pe fondul unor discuții contradictorii, s-ar fi lovit reciproc, în timp ce se aflau în fața unui local public din municipiul Sebeș, tulburând ordinea și liniștea publică.

Elit - Gustul Desăvârșit

Față de un tânăr de 18 ani, din Sebeș, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 22 septembrie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

SCANDAL la Blaj: Un tânăr de 24 de ani a încălcat ordinul de restricție și s-a dus la casa fostei iubite să o amenințe cu bătaia

Ziarul Unirea

Publicat

în

SCANDAL la Blaj: Un tânăr de 24 de ani a încălcat ordinul de restricție și s-a dus la casa fostei iubite să o amenințe cu bătaia

La data de 21 septembrie 2023, polițiștii din Blaj au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr de 24 de ani, din Blaj, care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea de către o persoană împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăreia dintre măsurile prevăzute și dispuse prin ordinul de protecție.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că tânărul a încălcat obligațiile impuse prin ordinul de protecție permanent, emis la data de 20 iulie 2023, prin aceea că, la data de 21 septembrie 2023, în jurul orei 13.00, s-ar fi deplasat la locuința fostei sale concubine și ar fi amenințat-o, cu acte de violență.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cursul zilei de azi, 22 septembrie, tânărul va fi prezentat Parchetului de pe Lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare