Rămâi conectat

Politică Administrație

Concluzie unanimă în PSD Alba: Nemulțumirile românilor din străinătate și slaba mobilizare de pe Facebook au ”întors” pe ultima sută de metri rezultatul alegerilor

Publicat

în

PSD AlbaLiderii principalelor organizații ale PSD Alba au comunicat, joi, într-o conferință de presă, concluzia privind rezultatul alegerilor prezidențiale, atât la nivel național, cât și la nivel local, după ședința de analiză desfășurată în cadrul partidului.

În unanimitate, aceștia au constatat că principala cauză a pierderii suferite de candidatul social-democrat a fost mobilizarea masivă la urne pe fondul nemulțumirilor transmise de cetățenii români care s-au prezentat la vot în străinătate. În plus, conducerea organizației județene a recunoscut că dacă membrii săi ar fi fost mai activi pe mediile de socializare, ar fi avut mai mult de câștigat.

Eu cred că acest rezultat se datorează în bună parte nerezolvării în totalitate a problemelor de vot din diaspora, prin crearea acelei psihoze cum că oamenii nu sunt lăsați să voteze, deși la aceste alegeri s-a votat de trei ori mai mult decât în 2009. După aceea, un rol foarte important l-a avut comunicarea pe internet, pentru care noi, probabil, n-am fost suficient de pregătiți. Și cred că cel mai important lucru care a dus la acest rezultat și la participarea masivă la vot a fost faptul că la un moment dat Klaus Iohannis a fost văzut ca un independent. El este venit de curând în politica mare, a contat și faptul că este un minoritar iar minoritatea maghiară a votat cu el aproape în totalitate. Nu în ultimul rând, mulți români l-au votat în speranța că dacă vor avea un președinte neamț vor veni mai mulți investitori din Germania. Dar nu știu cum va fi cu sloganul acela <<Trăim ca în Germania și muncim ca în România>> pentru că cei care au ieșit în stradă, cei care au ieșit la vot în ultimele ore, în general sunt tineri la care orizontul de așteptare este foarte scurt, nu vor avea răbdare să aștepte un an, doi, trei și vor dori ca toate lucrurile pe care le-au visat să se întâmple cât mai repede. Concluzia mea este că cei care au câștigat alegerile nu au un merit sută la sută”, a declarat vicepreședintele PSD Alba, Ioan Florea.

Elit - Gustul Desăvârșit

Eu vreau să vă mulțumesc pentru activitatea pe care am avut-o împreună în perioada campaniei electorale. Cu siguranță pe partea de comunicare ne-am făcut datoria și am transmis ceea ce era necesar pentru locuitorii județului Alba. Vreau să mulțumesc și eu celor care l-au votat în primul tur și al doilea tur pe Victor Ponta. Au crezut în el, și noi credem în el, a fost cel mai bun candidat. Cu siguranță activitatea noastră va rămâne în continuare pe partea de social-democrație”, a spus Marcela Dărămuș, președinta Organizației de Femei a PSD Alba.

Mulțumesc celor care au fost alături de noi și au crezut că un tânăr poate să ajungă în marea politică a României. Îmi exprim regretul că nu am reușit să-l ducem pe Victor Ponta acolo unde ne doream cu toții. Consider că a fost un vot emoțional, mobilizarea s-a făcut pe rețelele de socializare unde noi nu ne-am îndreptat destul de mult atenția. Fiecare are de învățat din aceasta. Consider că Guvernul Ponta poate să ducă România mai departe, toate promisiunile vor fi onorate și vom ajunge acolo unde ne dorim în 2016”, a declarat Bogdan Medrea, președintele Organizației de Tineret.

Votul popular a fost elocvent și decisiv. A fost o răsturnare pe care n-a anticipat-o nici ACL-ul, nici mass-media, nici sondajele de pe parcursul zilei. Rezultatele sunt clare, participarea la vot din exterior a fost dominantă, inclusiv rolul comunicării cred că a fost decisiv. Sigur, buna-credință a alegătorilor din diaspora nu intră în discuție, dar trebuie să recunoaștem că ACL-ul a folosit această dorință de exprimare a votului într-un scop electoral foarte clar. Toate aceste intervenții care s-au făcut, inclusiv sâmbătă și duminică, știrile care au apărut când campania era interzisă, cu imagini din capitalele cu probleme semnalate la turul I, au fost utilizate ca armă de campanie în mod evident, iar comunicarea pe Facebook a exacerbat acest sentiment al nemulțumirii pe baza ideii că a fost intenționat obstrucționată dorința de vot din străinătate. Sunt realități de care PSD-ul trebuie să țină cont, este o lecție pe care am primit-o cu toții și nu ne rămâne decât să învățăm din morala acestor alegeri”, a declarat vicepreședintele Dorin Sandea.

Rezultatul alegerilor ne nemulțumește pe toți. A fost o surpriză pe care nici cei mai buni specialiști nu puteau să o prevadă, cei mai mulți ne-au dat pe noi câștigători. Eu nu cred că acesta este un motiv pentru noi să ne dezbinăm. Trebuie să analizăm cu foarte multă atenție unde s-a greșit, să vedem de ce populația s-a supărat pe noi. La pensionari cele mai multe probleme s-au rezolvat sub guvernarea Ponta, după o altă guvernare cu atâtea lipsuri, dar totuși, parcă nu a creat o mulțumire totală și, pe ici, pe colo, mai sunt probleme. Deci eu cred că trebuie să analizăm la nivelul fiecărei organizații, să găsim partea negativă. Cred că acest val al domnului Iohannis nu va dura mult, pentru că dumnealui o să vadă greutățile cu care se confruntă țara, iar dacă nu are rezultate populația o să se întoarcă. Eu am încredere în PSD și cred că în continuare putem să revenim pe scenă ca fiind partidul numărul unu”, a spus Eugen Popa, președintele Organizației de Pensionari.

La conferința de presă au mai participat vicepreședintele Niculiță Bumb, coordonator al comunității de rromi pe județul Alba care a declarat că aceștia susțin în continuare PSD-ul și au încredere în Guvernul Ponta, și Corneliu Mureșan, președintele TSD Alba Iulia, care și-a exprimat speranța că felul în care s-a votat, pe regiuni, nu va fi ”o cauză pe care să se bată moneda în continuare și care să-i dezbine pe români. Președintele ales va trebui să vadă cum gestionează această problemă, și noi trebuie să vedem cum o gestionăm astfel încât mesajul să rămână de unitate la nivel național”.

Față de antevorbitorii săi, președintele PSD Alba Ioan Dîrzu a mai adăugat că un efect negativ foarte mare asupra votului de la nivelul județului l-a avut și faptul că agricultorii nu și-au încasat subvențiile, în ciuda asigurărilor pe care le-a avut că banii au fost trimiși în teritoriu, de Ministerul Agriculturii. Referitor la acest aspect el a precizat că se vor face verificări și se va cere sancționarea vinovaților, menționând că un ”scurt-circuit” similar s-a mai produs doar în județul Arad unde, la fel ca în județul Alba, conducerea instituției care trebuia să împartă banii are o orientare ”de dreapta”.

În ceea ce privește rezultatele obținute la nivel local, liderul social-democrat a declarat că nu are ce să le reproșeze președinților de filiale deoarece, cu unele excepții, s-au obținut procente foarte bune (dând ca exemplu Abrudul unde Victor Ponta a avut peste 48%), și s-au pierdut alegerile la diferențe relativ mici.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

PSD vine din nou cu măsuri concrete în beneficiul celor cu venituri reduse! Proiectul PSD privind acordarea voucherelor pentru alimente se implementează în ritm accelerat. Recent s-au semnat contractele pentru tipărirea voucherelor, iar Poșta Română a fost desemnată pentru a le distribui. Peste 3 milioane de persoane, din categorii vulnerabile, vor primi un ajutor de 250 de lei, odată la două luni, timp de un an și jumătate.

Beneficiarii proiectului vouchere pentru alimente sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

– pensionarii cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social oferit de stat;
– persoanelor fără adăpost.

Jumătate din cele 3,1 miliarde de lei, necesare pentru voucherele de alimente, vor veni din fonduri europene.

Încă o dată realitatea îi contrazice pe cei de la USR care susțineau despre acest program că „este doar un powerpoint” care nu va fi acceptat de Comisia Europeană. PSD este alături de cei mulți, care au nevoie în această perioadă de sprijin concret!

Purtător de cuvânt PSD Alba,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Publicat

în

Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Am participat, în aceste zile, alături de o delegație din România, la întâlniri oficiale dar cordiale cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, președintele comisiei de administrație publica și amenajarea teritoriului, Larisa Voloh, secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării, Lidia Dabija și secretarul general adjunct al guvernului, Svetlana Țurcanu.

Cu această ocazie, a fost semnat un acord de cooperare între comisiile parlamentare permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Documentul a fost semnat de către președinții comisiilor de administrație publică și amenajarea teritoriului (din care fac parte), mai exact de către parlamentarii Simona Bucura Oprescu  și Larisa Voloh

Între altele, acordul prevede că cele două state vor pleda pentru modernizarea administrației publice, vor coopera în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea spațială și dezvoltarea regională. De asemenea, România și Moldova vor sprijini colaborarea și vor contribui la stabilirea relațiilor de fraternitate între colectivitățile noastre locale. Nu în ultimul rând, vom sprijini realizarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană cu referire la administrația publică ce are ca finalitate ajustarea sistemului administrativ din Republica Moldova la Spațiul Administrativ European.

Elit - Gustul Desăvârșit

Îmi reiterez, cu această ocazie, susținerea necondiționată pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru continuarea reformei administrative și, nu în ultimul rând, a efortului nostru comun pentru asigurarea securității regiunii și sprijinirii refugiaților ucraineni.

Oamenii din Republica Moldova sunt frații noștri de peste Prut! Avem același idealuri și credințe, vorbim aceeași limbă, iar inimile noastre bat la fel. Doar uniți, împreună, putem fi mai puternici!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Publicat

în

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Senatul a adoptat ieri cadrul legal ce va permite finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a centralei nucleare de la Cernavodă, făcând astfel încă un pas important spre dobândirea independenței energetice a României. Obiectiv energetic de importanță națională, termocentrala de la Iernut se afla într-un stadiu de execuție de circa 90% dar, din cauza unor probleme ale constructorului spaniol, contractul a fost reziliat și investiția s-a blocat.

În condițiile actuale de criză energetică, marcată de un context geopolitic complicat și imprevizibil, în care invazia rusă în Ucraina are efecte negative asupra întregului sistem energetic european, era necesară identificarea și adoptarea unor soluții legislative care să permită finalizarea în timp util a unor obiective energetice de o importanță deosebită, așa cum este și centrala de la Iernut, care va furniza o importantă cantitate de electricitate în sistemul național. În discuțiile și negocierile pe care le-am avut ieri cu colegii mei senatori, atât în comisiile reunite de specialitate, cât și la votul din plenul Senatului, am căzut de acord să creăm cadrul legal astfel încât, în situația obiectivelor de investiții nefinalizate, de acest tip, entitățile contractante să poată aplica procedura de negociere fără invitație prealabilă la o procedură concurențială de ofertare pentru atribuirea contractelor sectoriale, pentru restul de executat, dacă acesta este de maxim 40% din stadiul fizic aferent proiectului de investiții. Astfel, modificând în Senat Legea 250/2022, de aprobare a OUG 54/2022, care modifica Legea 96/2016, privind achizițiile sectoriale, am flexibilizat cadrul legal privind achizițiile, permițând reluarea lucrărilor la Iernut, unde sperăm ca prima din cele 2×1 unități (215MWe) să fie pusă în funcțiune până la finele anului viitor.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, am introdus și o altă prevedere care se referă la energia nucleară și care va permite Statului Român să atribuie contractul pentru finalizarea centralei de la Cernavodă printr-o procedură de negociere fără invitație prealabilă, indiferent de stadiul fizic de realizare al proiectului de investiții.

Având în vedere că, în mai puțin de 5 ani, reactorul 1 de la Cernavodă, cu o putere de 700 MWh, va intra în revizie și retehnologizare pentru 2 ani, iar din 2029 și reactorul 2 va intra în același proces de retehnologizare, era nevoie de un cadru legal care să răspundă acestei situații de urgență extraordinară, generată de conflictul armat din vecinătatea granițelor României și de criza energetică din Europa. Este bine-cunoscut că licitațiile în România și mai ales procedurile lungi și greoaie de contestare, sunt o mare problemă și fără un astfel de cadrul legal am fi riscat să ne aflăm într-o situație periculoasă, în care licitațiile s-ar fi extins pe ani de zile, iar România nu ar mai fi avut energie suficientă.

Sorin Ioan BUMB,
Senator PNL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare