Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Concert experimental la Cluj-Napoca: Primarul Emil Boc ia modelul celui din Barcelona și dorește redeschiderea industriei festivalurilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, intenționează să readucă la viață industria festivalurilor din țară, printr-un concert experimental.

Ideea i-a venit după ce în Barcelona a fost organizat un eveniment cu cinci mii de oameni, pentru a se vedea dacă aceste adunări sunt sigure în contextul pandemiei. Organizatorii marilor festivaluri susţin propunerea, dar ca să fie pusă în practică este nevoie de acceptul autorităţilor centrale care gestionează criza coronavirusului.

Cluj-Napoca este oraşul care strânge în economia locală cei mai mulţi bani de pe urma festivalurilor. În 2019, de exemplu, numai suma adusă de UNTOLD a fost de 45 de milioane de euro. Alte milioane au venit de pe urma Electric Castle, TIFF şi Jazz in the Park.

Primarul Emil Boc spune că municipiul are infrastructura necesară ca să organizeze un concert experiment, primul cu câteva mii de oameni după izbucnirea pandemiei în România.

Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca: „Important este să începem cu un proiect pilot. Eu aş începe cu unul mai mic, în Sala Polivalentă, care să ne arate ce măsuri ar trebui obligatoriu respectate cu ocazia organizării evenimentelor ulteriore și să vedem de asemenea ce se întâmplă după eveniment cu starea de sănătate a celor care participă”.

Cluj Arena şi Sala Polivalentă sunt două dintre locurile luate în calcul pentru organizarea concertului experiment. La acesta vor avea acces doar spectatori care vor fi de acord să se supună înainte unui test pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2. De asemena, vor fi reguli clare de distanţare, iar masca de protecţie de tip FFP2 sau FFP3 va fi obligatorie”.

Renate Roca-Rozemberg, PR la Electric Castle: „Un astfel de concert test cred că ar răspunde la foarte multe întrebări pe care deocamdată le tratăm strict teoretic. Concertele test sunt deja uzuale în alte ţări europene”.

Edi Chereji, director de comunicare la UNTOLD: „Testarea masivă ar trebui să fie o obişnuinţă pentru evenimente. Cei care se vaccinează pot veni cu dovada de vaccinare şi ar trebui luată în calcul această soluţie. Cei care fac dovada prezenţei anticorpilor, iarăşi, poate să fie o variantă clară şi sigură”.

Testele pentru depistarea coronavirusului ar urma să fie incluse în preţul biletului. Organizarea concertului experiment trebuie aprobată de autorităţile centrale care se ocupă de combaterea pandemiei.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății: „Avem deja un grup de lucru împreună cu Ministerul Culturii şi orice primar din ţară este, dacă vreţi, mai mult decât binevenit să înceapă să se gândească, dar discutile trebuie să le avem pentru a stabili, trebuie să le avem la nivel central pentru a stabili care sunt normele. Trebuie să lucrăm cu specialişti din domeniul sănătăţii publice, dar şi cu cei care au organizat până acum evenimente”.

În Cluj-Napoca rata de infectare a fost luni de 6.97 de cazuri la mia de locuitori.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea