Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Concedieri la stat şi lipsa banilor pentru plata pensiilor? Ce spune ministrul Budăi despre zvonurile vehiculate

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Concedieri la stat şi lipsa banilor pentru plata pensiilor? Ce spune ministrul Budăi despre zvonurile vehiculate

Marius Budăi a explicat faptul că nu este vorba de concedieri în rândurile bugetarilor, așa cum se vehiculează în ultima vreme. De asemenea, a mai spus și că este exclusă varianta în care statul nu va mai avea bani pentru plata pensiilor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„La noi, în România, nu se vorbeşte de concedieri masive în aparatul bugetar şi avem norocul ca în România, prin măsurile echilibrate pe care le-am susţinut în anul 2022 sau de la 1 ianuarie 2022 până în prezent, măsurile echilibrate între economic şi social, să ştiţi că în România au creat aproape 200.000 de noi locuri de muncă suplimentare. Este un lucru foarte bun, însă noi trebuie să fim foarte atenţi la ceea ce se întâmplă în economie, şi nu numai în economia din România, ci în economia mondială, pentru a putea fi, cum am fost şi până acum, proactivi; nu să stăm să se întâmple ceva şi după aia să devenim reactivi”, a declarat Marius Budăi într-o intervenţie la Antena 3.

„Nu (n.r. – nu se discută despre concedieri), se discută despre optimizare. Şi eu cred că această optimizare trebuie făcută permanent, nu numai în momente când la nivel mondial situaţia, nu numai în România, nu este tocmai una fericită. Şi cred că această analiză, din punctul meu de vedere, trebuie să fie permanentă”, a mai spus ministrul Muncii.

„Eu nu văd prioritizare şi eficientizare prin concedieri masive, nu văd acest lucru; însă văd prioritizare şi eficientizare prin ceea ce am spus, acel echilibru de măsuri. Când în comunicat s-a spus de tăieri salariale la stat, eu cred că preşedintele partidului a fost extrem de clar că această eficientizare a cheltuirii banului public nu trebuie să fie prin tăieri de venituri la persoane, fie că vorbim de angajaţi, fie că vorbim de seniorii României. Deci, exclus aşa ceva”, a mai transmis Marius Budăi.

În ceea ce priveşte unele informaţii potrivit cărora nu ar mai fi bani pentru plata pensiilor, Budăi a spus categoric: „Exclus aşa ceva, exclus. Vă opresc, cu tot respectul, nu vreau să circule aşa ceva. Nu cred că părinţii şi bunicii noştri merită ca o asemenea informaţie să nu fie exclusă din start. Nu este nicio problemă cu plata pensiilor şi nu va fi nicio problemă cu plata pensiilor.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră

Unirea Ziarul

Publicat

în

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră Administraţia Fondului pentru Mediu acordă UAT – Judeţul Alba o finanţare în valoare de 15 milioane de lei, inclusiv TVA, pentru achiziţionarea a 13 microbuze electrice. Contractul de finanţare a fost încheiat în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea