Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR propune un nou mod de a implementa Zero Taxe pe Salariul Minim: De la primul contract pentru tineri

Bera Larisa

Publicat

în

Comunicat de presă | USR propune un nou mod de a implementa Zero Taxe pe Salariul Minim: De la primul contract pentru tineri

În contextul în care zeci de mii de tineri pleacă anual din România să lucreze în străinătate, USR a depus o inițiativă legislativă care prevede zero taxe pentru primul contract de muncă la nivelul salariului minim, pentru o perioadă de doi ani.

Citește și: Comunicat de presă | USR Alba are un nou președinte și un nou Birou Județean

Astfel, elevii și studenții care lucrează part-time, dar și absolvenții care se angajează pentru prima dată ar putea beneficia de facilități fiscale pentru primele 24 luni de activitate profesională. Potrivit inițiativei USR, reducerea de taxe se aplică la veniturile până la nivelul salariului minim, respectiv 3700 de lei brut.

„Vrem să oprim exodul tinerilor din motive economice, vrem să scădem șomajul din rândul tinerilor și automat să creștem rata de ocupare. Și de asemenea vrem să scoatem la lumină sute de mii de contracte la negru. Dacă luăm în considerare efectele pozitive ale acestor prevederi, impactul bugetar nu este negativ, adică statul câștigă, alături de sute de mii de tineri anual”, a declarat deputatul USR Alin Apostol, inițiatorul proiectului.

Inițiativa va contribui la reducerea ratei şomajului în rândul tinerilor, care a atins nivelul cel mai ridicat de 20,5%. Mai grav, peste 18.000 de tineri pleacă anual din România, într-un ritm din ce în ce mai accelerat. Mai mult de jumătate dintre aceștia pleacă din motive economice. Inițiativa poate avea un impact major și pentru a scoate la suprafața contractele la negru. România are peste 1,2 milioane de salariați la negru, iar majoritatea sunt tineri și foarte tineri.

USR a mai depus în Parlament o inițiativă legislativă care prevede eliminarea treptată a taxelor pe salariul minim pentru toți angajații din România. Inițiativa depusă în data de 15.09.2022 este ținută la sertar.

„Au trecut aproape doi ani de când cer la aproape fiecare ședință a parlamentului adoptarea proiectului Zero Taxe pe Salariul Minim, dar PSD și PNL refuză constant. Noua inițiativă ar fi un început bun de implementare a măsurii, ceea ce ar duce la creșterea reală a veniturilor tinerilor din România. USR face apel la toate partidele parlamentare să susțină și să voteze acest proiect”, spune purtătoarea de cuvânt a USR Cristina Prună.

Biroul de presă USR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

UAT Alba, licitația pentru serviciile de proiectare tehnică pentru refuncționalizarea clădirii Centrului Militar în sediul Consiliului Județean Alba. Care este valoarea investiției

Bera Larisa

Publicat

în

UAT Alba, licitația pentru serviciile de proiectare tehnică pentru refuncționalizarea clădirii Centrului Militar în sediul Consiliului Județean Alba. Care este valoarea investiției UAT Județul Alba a lansat recent, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, licitația care prevedere achiziționarea serviciilor de proiectare necesare elaborării proiectului „as-built” pentru obiectivul de investiții, privind refuncționalizarea clădirii Centrului Militar în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea