Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| STP Alba: Consilierii locali din Alba Iulia, implicați de primarul Gabriel Pleșa în războiul pe care l-a declanșat la adresa STP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Încă o tentativă de abuz și dispreț, devenite pitorești pentru noua administrație în raport cu tot ce înseamnă contract și obligații, indiferent că ne referim la transport sau alte servicii, a fost zădărnicită de instanță. Motivarea comunicată azi, 24 februarie 2021, arată clar că instanța respinge demersul primarului Pleșa de suspendare a contractului dintre STP și ADA TL.

Mai mult, cel mai important, faptul că nu a participat la adoptarea Hotărârii AGA AIDA-TL nr. 2 și că nu a semnat contractul „ESTE UN REFUZ SI NU O IMPOSIBILITATE OBIECTIVĂ DE PARTICIPARE la ședința AGA AIDA-TL din data de 07.01.2021, primarul municipiului Alba Iulia neavând obligația să justifice calitatea de reprezentant deoarece, LEGAL SI STATUTAR, REPREZENTA MUNICIPIUL DE DREPT. Nici nu se punea problema dovedirii unei astfel de calități. Instanța a stabilit că acest contract ar fi putut fi atacat în temeiul altor legi, dar termenul de contestare a fost depășit, exclusiv din culpa domnului Pleșa.

Cu aceeași necunoaștere sau rea voință, primarul Pleșa cheamă aleșii locali să decidă, vineri, 26 februarie, dacă îl vor mandata ca reprezentant al municipalității în cadrul AIDA-TL. Asta după ce a devenit clar că demersul său, pe persoană fizică și fără un mandat din partea consiliului, de a suspenda contractul de servicii de transport este unul fără temei legal. Subiectul a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local, deși LEGEA prevede clar că primarul este cel care are această calitate de reprezentare.

E drept, dacă ar fi fost finalizată această etapă prin mandatul dat de consilieri, atunci când trebuia, până la 30 de zile de la sesizarea de către AIDA TL, din data de 3 decembrie 2020, l-ar fi făcut direct răspunzător pe primar pentru neîndeplinirea oricăror obligații contractuale. Oricum, acest lucru se întâmplă, pentru că după expirarea acestui termen mandatul este aprobat tacit, conf. art.10, alin.5^1, din Legea 51/2006. În aceste condiții, solicitarea unui vot din partea consilierilor este „apă de ploaie”, iar un eventual refuz de a-l mandata pe primar ca reprezentant legal ar aduce, juridic, pe viitor, toate consecințele nerespectării contractului pe umerii consilierilor.

„Este absolut stupid ce invocă dl. Pleșa, când se referă la mandatul din cadrul AIDA-TL. E ca și cum un părinte, cu toate drepturile, ar cere tutela copilului. Dânsul demonstrează că fie nepriceperea, fie dorința de a anihila STP, duc la un joc de poker unde se mizează banii orașului, nicidecum cei din buzunarul personal al primarului Gabriel Pleșa. Și, vă rog să mă credeți, prin ceea ce spune și face public domnia sa și unii dintre subordonați dânsului, devine clar jocul de interese prin care se vrea falimentarea STP și preluarea transportului de cei care sunt preferați.

Am auzit afirmații scandaloase prin care sunt acuzați inclusiv ceilalți primari din AIDA-TL, ceea ce mi se pare că ne aduce la „ori cedezi, ori te terminăm”. Se vede clar că nu-i interesează nici câți bani ar putea pierde în instanță, bani pe care tot oamenii din oraș i-ar plăti.

Legat de atât de discutatul buget al STP, primarul USR-PLUS face o gravă dezinformare. Gabriel Pleșa aruncă în spațiul public niște cifre, dar nu spune că acestea sunt unele care se poat dovedi mult mai mici, având în vedere că bugetul contractului de transport este estimat. Acesta urmează să fie operat în funcție de necesități și nu este unul garantat la plată. Este o vorbă „minciuna stă cu regele la masă”. Dar vom demonstra că, și în cazul bugetului, domnul Pleșa este departe de a fi mai mult decât un pion condus de profitori și nepricepuți.” – Stelian Nicola, director general STP Alba Iulia.

Războiul pe care primarul Gabriel Pleșa l-a declanșat în raporturile cu STP este unul cu implicații extrem de grave, pe termen scurt, mediu și lung. În primă fază, societatea de transport a fost nevoită, din cauză că nu și-a încasat, de la Primăria Alba Iulia, banii cuveniți, să sisteze gratuitățile pentru mai multe categorii sociale.

Stelian NICOLA, Societatea de Transport Public Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dana Nanu, candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia: ”O alternativă reală care să devină o voce puternică pentru un oraș cu adevărat dezvoltat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dana Nanu, candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia: ”O alternativă reală care să devină o voce puternică pentru un oraș cu adevărat dezvoltat” În cadrul Adunării Generale a Filialei Locale USR Alba Iulia, organizat în data de 18 martie 2024, a avut loc un moment semnificativ pentru comunitatea noastră. Prin vot democratic, întreaga filială a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea