Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Sorin Ioan BUMB, senator PNL de Alba: Întâlnire de lucru cu reprezentanții Ministerului Economiei la Cupru Min Abrud

Publicat

în

Cupru Min Abrud a fost ieri, 14 iulie, gazda unei importante delegații a Ministerului Economiei, decidenții cu competențe în zona resurselor minerale deplasându-se la Abrud pentru a analiza direct, la fața locului, activitatea acestei companii fanion a industriei strategice românești și perspectivele sale de dezvoltare.

Împreună cu domnul director Tiberiu Rațiu și cu domnul primar Cristian Albu am avut plăcerea de a-i prezenta doamnei Daniela Nicolescu – Secretar de Stat în Ministerul Economiei, și domnilor Adrian Duicu și Adrian Popescu – reprezentanți ai Direcției de Resurse Minerale a Ministerului – situația reală a Cupru Min Abrud, putând discuta deschis despre provocările pe care compania le are de trecut, dar și despre oportunitățile de care aceasta poate beneficia în perioada următoare, având în vedere importanța sa pentru economia națională și europeană, precum și actualul climat economic internațional, marcat de orientarea către noi tehnologii care au nevoie de cantități impresionante de cupru pentru a se dezvolta.

Electrica Furnizare Discount

Încă din mandatul trecut, din poziția de lider al Comisiei de Industrii a Camerei Deputaților, m-am interesat îndeaproape de situația acestei companii ,care este principalul motor economic al Abrudului, dar și al întregii zone înconjurătoare. În trecut compania a avut de înfruntat situații dificile dar, de când la conducerea sa a venit Tiberiu Rațiu, un veritabil specialist, dar și un om de-al locului, preocupat sincer de dezvoltarea zonei, lucrurile s-au îmbunătățit simțitor. Împreună cu el și cu colegul meu, domnul primar Cristian Albu, am reușit, printre altele, să înființăm o clasă de școală profesională la Abrud care va pregăti forță de muncă pentru companie. Împreună am convins Ministerul Educației de importanța și necesitatea acestei oportunității pentru tinerii din Apuseni, de a se pregăti la ei acasă și de a-și face un viitor în Abrud, nu printre străini. Este un proiect pe care l-am discutat și cu cei de la Ministerul Economiei și pe care îl vom avea în vedere și pe viitor, astfel încât investiția în educație să se întoarcă înzecit în comunitate, asigurând dezvoltare și stabilitate.

Un alt aspect important care a fost analizat a fost cel al condițiilor de mediu. Cu toții avem grijă ca exploatarea să se facă corect și sustenabil, astfel încât aceste bogății ale subsolului să fie valorificate eficient. Din acest punct de vedere, grație efortului depus de echipa de la Cupru Min, această companie este o adevărată perlă a coroanei din patrimoniul Ministerului Economiei, unul dintre cele mai importante și mai impresionante obiective industriale din România.

Am adus încă o dată în discuție și dorința noastră de a realiza un combinat de prelucrare a minereului de cupru în Munții Apuseni. Am făcut deja un pas important, prin modificările legislative pe care le-am promovat în anii trecuți, care au permis creșterea producției la Cupru Min și voi continua să militez pentru acest obiectiv. Exploatarea corectă, sustenabilă și eficientă a bogățiilor de subsol este un atu strategic pe care trebuie să ne asigurăm că și în prezent, dar mai ales în viitor, îl valorificăm în beneficul României. De aceea , realizarea unui combinat de prelucrare a minereului nu doar că ne-ar reduce dependența de alții, dar ar asigura și noi locuri de muncă, venituri mai mari și noi șanse de dezvoltare pentru această zonă.

M-am bucurat să văd că profesionalismul și patriotismul celor din Abrud sunt împărtășite și de echipa de conducere din Ministerul Economiei și sunt sigur că franchețea cu care aceștia au abordat discuțiile este un element de bun augur pentru viitorul industriei din Țara Moților.

Sorin Ioan BUMB

Senator PNL de Alba

Publicitate

Politică Administrație

Un pas spre ȘTRANDUL mult așteptat : lucrările de investiții pe strada Alcala de Henares, din Alba Iulia, au fost demarate

Publicat

în

Un pas spre ȘTRANDUL mult așteptat : lucrările de investiții pe strada Alcala de Henares, din Alba Iulia, au fost demarate

„Am început lucrările de investiții pe strada Alcala de Henares. La acest moment aici nu există rețea de canalizare, locuitorii din zonă folosind fosele septice ca alternativă. Împreună cu partenerii noștri de la SC APA CTTA SA Alba Iulia vom urmări executarea lucrărilor cu tehnologii și materiale noi, care să asigure o calitate ridicată a rețelei și o durată de viață mai mare a acesteia.

În total va fi vorba despre aproximativ 1060 m de rețea de canalizare, la care se adaugă evident racordurile și căminele necesare. O parte din rețeaua de canalizare, în lungime de 292 m, va deversa în căminul existent în B-dul Republicii (subtraversarea în lungime de 13 m se va executa prin foraj), iar o parte de rețea, în lungime de 768m, va deversa în căminul existent pe strada Gârda.
Prin proiect sunt propuse si realizarea racordurilor de canalizare în lungime totală de 120 m, inclusiv racordul de canalizare pentru viitorul ștrand de lângă Bazinul Olimpic.

Electrica Furnizare Discount

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis la data de 29.06.2021, după ce au fost făcute și exproprierile necesare în zonă, iar valoarea contractului pentru lucrările privind canalizarea este de 1.951.521,60 lei cu TVA. Firma care va executa lucrările este SC AWE INFRA SRL Turda și îmi doresc o mobilizare adecvată, un raport corect și un disconfort cât mai mic pentru locuitorii din zonă. Fac un apel și la înțelegerea riveranilor pentru perioada următoare.

Introducere a canalizării este doar prima etapă în modernizarea străzii Alcala de Henares și crearea unei rute alternative la Calea Moților, pentru locuitorii din cartierele Micești și Orizont, cu descărcare la bazinul olimpic și în zona Gheorghe Șincai.
Lucrăm pentru Dumneavoastră și rezolvăm, rând pe rând, toate problemele.” transmite primarul Gabriel Pleșa prin intermediul mediului de socializare

Citește mai mult

Politică Administrație

AUR inițiază o lege anti-LGBT similară cu cea adoptată de Ungaria și criticată vehement de Comisia Europeană

Publicat

în

AUR inițiază o lege anti-LGBT similară cu cea adoptată de Ungaria și criticată vehement de Comisia Europeană

AUR inițiază demersurile pentru elaborarea unui legi care „să limiteze reprezentarea sau promovarea în rândul minorilor a homosexualităţii și a schimbării de sex”, în urma consultării efectuate în rândul membrilor și simpatizanților săi. „Prin acest demers suntem consecvenți cu pozițiile exprimate recent, de sprijinire a măsurilor similare adoptate de guvernul de la Budapesta”, transmite George Simion într-un comunicat.

„Peste 98% dintre membrii și simpatizanții noștri susțin necesitatea implementării urgente a unei astfel de legislații, menite să apere copiii din grădinițe și școli. Prin acest demers suntem consecvenți cu pozițiile exprimate recent, de sprijinire a măsurilor similare adoptate de guvernul de la Budapesta, urmând să avem consultări și cu ceilalți parteneri conservatori din Europa”, a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

Electrica Furnizare Discount

„AUR susține familia și valorile creștine. Activiştii LGBTQI nu au ce căuta în școlile și în grădinițele din România. Vrem să ferim copiii românilor de expunerea la o propagandă nepotrivită pentru vârsta lor”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR. Biroul de presă al Alianței pentru Unirea Românilor

Ungaria a adoptat legea care interzice „promovarea” homosexualității în rândul minorilor

Ungaria a adoptat în luna iunie un text de lege care interzice „promovarea” homosexualităţii în rândul minorilor, provocând îngrijorarea apărătorilor drepturilor omului, pe fondul înmulţirii restricţiilor impuse de către guvernul condus de Viktor Orban persoanelor LGBT.

Amendamentul a fost aprobat de 157 de deputaţi, între care cei ai partidului Fidesz la guvernare, în timpul unei sesiuni parlamentare transmise în direct la televiziune.

Comisia Europeană declanșează proceduri de infringement împotriva Ungariei și Poloniei, pentru modul în care tratează problemele LGBT

Comisia Europeană va declanșa proceduri de infringement împotriva Ungariei și Poloniei din cauza legislației anti-LGBT și a felului în care tratează aceste minorități, informează un comunicat de presă al CE. Budapesta și Varșovia vor avea două luni la dispoziție pentru a răspunde procedurilor inițate de Bruxelles.

Comisia Europeană a decis să înceapă procedurile legale împotriva noii legi anti-LGBTQ+ din Ungaria, anunță CE într-un comunicat. Este vorba de două proceduri separate de infringement, care vor stabili un termen de două luni pentru ca Ungaria să furnizeze un răspuns.

sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu (deputat USR): Roșia Montană în UNESCO – decizie istorică pentru salvarea patrimoniului României

Publicat

în

Comitetul Patrimoniului Mondial a decis, marți, includerea peisajului cultural minier de la Roșia Montană în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Este o decizie istorică și o victorie a tuturor celor care au luptat, prin implicare civică, pentru a salva o comoară inestimabilă a României: situl minier de la Roșia Montană.

Conform experților, Peisajul Cultural Minier Roșia Montană reprezintă „cel mai semnificativ, extins și divers din lume, datând din perioada ocupației romane a Daciei (106-127 î.Hr.)”. În plus, conține „cel mai reprezentativ exemplu de minerit subteran aurifer din lume”.

Acesta este momentul în care Roșiei Montane și Munților Apuseni li se oferă șansa reală de dezvoltare sustenabilă, cu accent pe valorificarea patrimoniului cultural și natural extraordinar. De acum, va fi mult mai ușor de accesat finanțări pentru protejarea patrimoniului și investiții în activități economice, care să pună în valoare vechile galerii romane și peisajul minier al localității. Problemele localității Roșia Montană, adâncite în ultimii 30 de ani de interese politice, nu se vor rezolva peste noapte, dar cu multă muncă și proiecte serioase, sub monitorizarea atentă a specialiștilor UNESCO, această zonă poate înflori. Roșia Montană va avea astfel o dezvoltare sustenabilă pe termen lung, fără impactul dezastruos pe care l-ar fi avut asupra mediului un proiect minier. În Europa și în lume sunt mii de exemple de comunități care prosperă de pe urma patrimoniului cultural și natural de care dispun.

Este mult de muncă, cu atât mai mult cu cât Comisia UNESCO a înscris situl de la Roșia Montană și în Lista Patrimoniului Mondial în Pericol, recunoscându-se vulnerabilitatea vestigiilor istorice și necesitatea luării de măsuri urgente de protecție.

Uniunea Salvați România a reușit să ducă până la capăt promisiunea asumată în fața tuturor celor care au luptat civic, chiar și prin proteste de stradă, pentru a salva patrimoniul cultural și istoric de la Roșia Montană. Uniți și consecvenți în decizii, am reușit să salvăm Roșia Montană și astfel sperăm că decizia istorică a comisiei UNESCO va spulbera toate interesele politice și clientelare din jurul acestei localități.

Jugul care sugruma Roșia Montană a fost rupt! De acum, această localitate poate să își decidă dezvoltarea sustenabilă, protejându-și cea mai mare comoară pe care o deține: patrimoniul cultural minier, care este oficial înscris și în patrimoniul umanității.

 

Beniamin Todosiu,

Deputat USR de Alba.

 

 

Publicitate
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea