Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| Sectorul feroviar are nevoie de investiții! PSD are proiecte clare pentru creșterea siguranței și eficientizarea căii ferate (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Trăim într-o lume complexă din punct de vedere social şi politic, iar ritmul de dezvoltare al pieţei feroviare ne obligă să ţinem pasul cu noile abordări. Când s-a aflat la guvernare, PSD a înţeles că este esenţial să ai o cale de transport feroviară performantă, să te interconectezi cu reţelele feroviare europene, respectând standardele de performanţă în exploatare.

În  2019, spre exemplu, guvernul PSD a pus în exploatare 160,86 km de cale ferată modernizată la standarde europene, dotată cu echipamente care permit trenurilor de călători să circule cu viteza maximă de 160 km/oră, iar celor de marfă – cu 120 km/oră. 77 km, dintre cei 160,86 km sunt pe teritoriul administrativ al judeţului Alba, de la Şibot, Vinţu de Jos, Alba Iulia, Coşlariu, Blaj, Valea Lungă. Pentru tronsonul Şibot-Vinţu de Jos-Coşlariu s-au investit peste 1,8 miliarde de lei cu finanțare prin POIM, iar pentru tronsonul Valea Lungă-Coşlariu s-au alocat peste 1,5 miliarde de lei. Pactul Ecologic European prioritizează transferul a 75% din traficul de mărfuri din UE de pe calea rutieră pe calea ferată și fluvială (datorită emisiilor mai mici). În dezacord cu această strategie, anul 2020 demonstrează ”performanţa” actualilor guvernanţi PNL, care îşi propun, cu surle şi trâmbiţe, să pună în funcţiune 6 Km de cale ferată modernizată, pe varianta nouă de traseu Podul Mureș-Coșlariu și liniile CF din HM Podu Mureș, în execuție, cu termen de finalizare a lucrărilor la sfârșitul acestui an. În 2021 PNL pregătește o nouă tăiere de panglică, prin 2022.

Feroviarii români sunt nemulțumiți de guvernarea PNL și acuză guvernul de dezinteres în susţinerea sectorului feroviar, dar şi de discriminarea transporturilor feroviare și favorizarea celor rutiere, contrar politicilor publice europene. În timp ce Germania alocă 86 miliarde de euro pentru dezvoltarea căilor ferate, România investește… nimic. Nu vreau?, nu ştiu?, nu pot? sunt întrebări care din cauza nesoluţionării unor aspecte de natură juridică privind exproprierile şi termenele din instanţe nu şi-au găsit încă răspunsul, iar lucrările de modernizare a infrastructurii feroviare pe Coridorul IV Pan-European bat pasul pe loc.

România a pierdut 320 milioane de euro, din cele 1,1 miliarde de euro disponibile prin programul Connecting Europe Facility (CEF). Noi, feroviarii, știm că glasul roţilor de tren poate fi înțeles cu adevărat doar de profesionişti, nu de diletanţi! Calea ferată funcţionează după principii clare și are nevoie de politici coerente, dar şi de alocări bugetare. Mi-am dorit mereu să las ceva în urma mea în breasla feroviarilor, iar acum, când trebuie să decidem cui acordăm încredere, vă îndemn să votați pentru creșterea siguranței și accesibilității transportului feroviar, votați PSD!

Marcel OȚOIU, candidat PSD la Camera Deputaților

 

-Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Alba

-Executat de UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro/

-CUI mandatar financiar județean 11200020


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea