Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD Alba solicită Consiliului Județean alocarea a 5 milioane de euro pentru sprijinirea celor afectați de inundații!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consilierii județeni ai Partidului Social Democrat solicită Consiliului Județean Alba să aloce 5 milioane de euro pentru sprijinirea localităților din Munții Apuseni afectate de inundații, dar și pentru ajutarea familiilor care au rămas fără agoniseala de o viață.

Dacă se așteaptă după promisiunile premierului Florin Cîțu, care a demonstrat că nu îl interesează deloc de oamenii din Apuseni, cei afectați vor rămâne doar cu pături și paturi, cu conserve de carne și pate, și nu își vor mai reface locuințele prea curând. De asemenea, primăriile vor rămâne doar cu motorina acordată și greu vor mai putea readuce localitățile la stadiul dinaintea revărsării apelor.

Este momentul ca CJ Alba să se implice cu adevărat, în refacerea infrastructurii afectate și acordarea de sprijin financiar localităților care s-au confruntat cu dezastre. Cu siguranță, dacă se dorește, se va găsi și forma legală prin care oamenii cărora casele și terenurile le-au fost distruse, să fie într-un fel sau altul ajutați de către CJ Alba.

Avem convingerea că așa cum s-au găsit formele legale pentru consilii județene să premieze persoane, să organizeze diverse manifestări/petreceri, cu mâncare și băutură, sau să doneze sume importante de bani pentru diferite cauze, se va găsi și forma legală de a ajuta oameni care, fără să aibă vreo vină, au rămas fără locuințe din cauza efectelor calamităților naturale produse de inundații. Pentru noi, orice scuze de natura ”nu se poate”, sunt nejustificate.

Astfel, îi solicităm președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel, să accepte propunerea consilierilor județeni ai PSD și să nu îi lase pe oameni la mila premierului Florin Cîțu care este mai ocupat în această perioadă cu campania internă a PNL.

În caz contrar, conducerea Consiliului Județean Alba, condusă de PNL, demonstrează că, la fel ca și Guvernul României, nu empatizează deloc cu drama oamenilor din Apuseni.

În vistieria Consiliului Județean Alba se află suficienți bani pentru acordarea de sprijin în urma acestor calamități. Spre exemplu, anul 2021 a fost început cu un excedent bugetar în valoare de aproape 25 de milioane de euro. Astfel, mai este nevoie doar de voință și dorință de implicare.

Localitățile afectate au nevoie urgentă de refacerea infrastructurii rutiere, a unităților de învățământ afectate, care trebuie igienizate și pregătite pentru începerea noului an școlar. Este nevoie de refacerea fântânilor, dispensarelor sau a altor clădiri de utilitate publică afectate, în vreme ce oamenii trebuie ajutați cu materiale de construcții pentru reclădirea locuințelor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online Internetul este, fără îndoială, un plus pentru noi toți. N-am fost nicicând mai aproape, chiar și de la distanță, cum suntem acum, în epoca digitală. O simplă postare și un singur click ne țin în contact, ne oferă acces la informație și schimb […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea