Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă PSD Alba | Domnul Dumitrel, un fel de Biden, care uită că restricțiile privind târgurile de animale și mișcarea animalelor au fost impuse de conducerea PNL a ANSVSA

Bera Larisa

Publicat

în

Comunicat de presă PSD Alba | Domnul Dumitrel, un fel de Biden, care uită că restricțiile privind târgurile de animale și mișcarea animalelor au fost impuse de conducerea PNL a ANSVSA

Declarațiile recente ale președintelui Consiliului Județean Alba, domnul Ion Dumitrel, prin care critică interzicerea ovinelor la Festivalul „Coborâtul Oilor” de la Loman, în contextul apariției Pestei Micilor Rumegătoare (PMR) în România, sunt iresponsabile și o dovadă a amneziei care l-a cuprins pe liderul PNL.

Citește și: Comunicat de presă Corneliu Mureșan, președinte PSD Alba: Solicit domnului Dumitrel să facă publice costurile amenajării noului sediu de lux al CJ Alba și să îl deschidă pentru cetățeni

Astfel, domnul Ion Dumitrel devine un adevărat Joe Biden local, care uită că măsurile restrictive privind PMR în România au fost impuse de conducerea PNL a Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, singura autoritate care gestionează și poate impune măsuri sanitar-veterinare în contextul actual. De asemenea, președintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Alexandru Bociu, este membru al Partidului Național Liberal, fiind coleg de partid cu domnul Ion Dumitrel.

Reacția de duminică de la Loman a domnului Dumitrel este atât amnezică, dar mai ales iresponsabilă, fiind în totală contradicție cu afirmațiile recente ale colegului său liberalul Alexandru Bociu de la ANSVSA: „singura modalitate de eradicare a bolii (PMR) de pe teritoriul României este de a limita mișcarea animalelor”.

În acest context, înțelegem că domnul Ion Dumitrel este atât de iresponsabil încât ar fi fost în stare să riște să aducă Pesta Micilor Rumegătoare în județul Alba prin organizarea „Coborâtului Oilor” la Loman, doar pentru a face câteva poze cu mioarele și berbecii, ca să arate cât de „cool” este în fața electoratului. Nu putem înțelege cum un președinte de Consiliu Județean nu este conștient cât de grav ar fi impactul asupra fermierilor din Alba, dacă boala PMR ar fi identificată pe teritoriul județului Alba.

Chiar dacă reacția de astăzi a domnului Ion Dumitrel e posibil să fie doar un episod amnezic sau o rătăcire de moment, îi atragem atenția că are calitatea de demnitar și declarațiile sale pot avea un efect grav în cazul unor situații delicate cum este cea declanșată de apariția PMR în România. În acest context, îi solicităm public domnului Ion Dumitrel să își ceară scuze și să revină asupra afirmațiilor prin care induce ideea nerespectării măsurilor sanitar veterinare de prevenire a răspândirii PMR.

De asemenea, având în vedere faptul că reacția domnului Ion Dumitrel a fost preluată de presa națională și reprezintă o instigare din partea unui oficial al statului la nerespectarea unor măsuri de carantină sanitar-veterinară, solicităm prefectului de Alba, Nicolae Albu, să se sesizeze și să verifice ce efecte a produs aceste afirmații publice, dispunând ulterior măsurile care se impun.

Comunicat de presă
PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Cât au cheltuit PNL și PSD pentru câștigarea alegerilor locale 2024 în județul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cât au cheltuit PNL și PSD pentru câștigarea alegerilor locale 2024 în județul Alba În data de 18 iulie 2024, în „Monitorul Oficial al României” nr. 697/18.07.2024 a fost publicate rapoartele detaliate privind veniturile și cheltuielile electorale ale Partidului Național Liberal și Partidului Social Democrat pentru alegerile locale din 9 iunie. Potrivit raportului Autorității Electorale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea