Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă PSD Alba: Cetățenii au învins! Decizia în cazul Ponoran este dovada că nimeni nu e mai presus de lege

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

PSD Alba: Cetățenii au învins! Decizia în cazul Ponoran este dovada că nimeni nu e mai presus de lege

Cetățenii au învins! Legea a învins, iar fuga disperată după imunitate în Parlament a domnului Silviu Ponoran, primarul prins în conflict de interese, a fost oprită de instanță. Cazul Ponoran este dovada că nimeni nu este mai presus de lege, chiar și în Alba, unde liberalii tratează județul ca pe propria moșie. Partidul Social Democrat Alba a luptat și va continua să lupte pentru apărarea dreptății și respectarea legii.

Oricât s-ar victimiza în aceste momente Silviu Ponoran, Ion Dumitrel, Florin Roman și ceilalți liberali spunem răspicat că „unde-i lege nu-i tocmeală” și vom lupta alături de cetățenii județului, cu toate armele democrației, pentru ca în România și în Alba toți să fie egali în fața legii.

PSD nu putea sta pasiv în momentul în care un cetățean, care are INTERDICȚIA de a ocupa funcția publică pentru că a fost prins în conflict de interese, folosește tot felul de tertipuri pentru a scăpa de pedeapsa confirmată în justiție.

Citește și: Cum motivează instanța INVALIDAREA candidaturii la Senatul României a lui Silviu Ponoran

Silviu Ponoran a fost prins în conflict de interese de Agenția Națională de Integritate (ANI) pentru că a semnat două acte adiționale ale unui contract încheiat de primărie cu firma fiului său, iar în urma acestei situații a primit interdicția de a ocupa funcția publică pentru o perioadă de 3 ani. Lucrurile sunt cât se poate de clare, astfel încât pentru apărarea dreptății, dar și a imaginii unei instituții fundamentale în lupta anticorupție, cum este Agenția Națională de Integritate, PSD Alba a uzat de toate căile legale.

Dacă juriștii PSD Alba nu ar fi luptat pentru respectarea legii, cazul Ponoran ar fi dinamitat întreaga activitate a Agenției Naționale de Integritate și ar fi fost folosit ca precedent judiciar de toți cei prinși în conflict de interese, care vor să scape de pedeapsa primită.

Am spus și continuăm să susținem acest lucru: Silviu Ponoran a avut probleme de integritate și vrea să fugă în Parlamentul României pentru a primi IMUNITATE.

În ultima vreme PNL are tot mai multe persoane certate cu legea. Nelu Tătaru, ministrul dezastrului din pandemie, prieten la cataramă cu Florin Roman, a fost prins luând șpagă de la pacienți. În Hunedoara, liberalii l-au reprimit în partid pe fostul primar al Devei, Mircia Muntean, care a stat câțiva ani în închisoare pentru abuz în serviciu și conducerea unui autoturism în stare de ebrietate. Președintele PNL al CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, a fost acuzat că a primit mită 16 MILIOANE DE EURO, bani pe care îi folosea pentru închirierea unui apartament de lux, pentru bolizi cu mulți cai putere sau pentru vacanțe exotice.

În concluzie, cazul Ponoran este încă o dovadă a decăderii Partidului Național Liberal, care pune interesul membrilor săi mai presus de interesul public. Nimeni NU este mai presus de lege și nimeni nu are dreptul să se ascundă în Parlamentul României pentru privilegii, pentru a fenta sancțiunile confirmate în instanță sau pentru a primi mult râvnita IMUNITATE!

PNL Alba are cu un candidat mai puțin, însă cetățenii din Alba au scăpat de un om fără integritate. Rămân pe lista PNL plagiatori, fripturiști sau oportuniști, care sperăm că vor fi sancționați în final de cetățenii din Alba la urne.

Cu bună credință și cu respect pentru lege,
Echipa PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Reacția lui Silviu Ponoran după ce Curtea de Apel Alba i-a invalidat candidatura pentru Senatul României: ”Mi s-a luat un drept garantat prin Constituție fără să încalc prevederile legale”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Reacția lui Silviu Ponoran după ce Curtea de Apel Alba i-a invalidat candidatura pentru Senatul României: ”Mi s-a luat un drept garantat prin Constituție fără să încalc prevederile legale” Silviu Ponoran a postat duminică după-masa, la scurt timp după ce Curtea de Apel Alba a invalidat candidatura la Senatul României, un mesaj pe pagina de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea